Leeftijd bij drankverkoop beter gecontroleerd

ALMERE • Za 13 mei 2017 | 11:27 • Zaterdag 13 mei 2017 | 11:27
Bij het kopen van drank wordt in Almere steeds beter op leeftijd gecontroleerd. Dat blijkt uit een meting van de gemeente Almere. Werden jongeren in 2013 nog maar bij een kwart van de zaken om legitimatie gevraagd, vorig jaar was dat gestegen naar 50 procent.

Sinds 2014 mag je alcoholische dranken kopen vanaf je achttiende, daarvoor was dat zestien jaar. Verkopers moeten tot een geschatte leeftijd van vijfentwintig jaar om een legitimatie vragen, maar dat gaat nog geregeld mis. In een evaluatie van de gemeente zijn 51 Almeerse locaties bezocht. In iets minder dan de helft van de gevallen werden de regels niet goed nageleefd. De doelstelling van de gemeente is daarom ook nog niet gehaald.

Komende tijd zet de gemeente extra in op voorlichtingsavonden voor de horeca en toezichthouders. Binnenkort wordt het onderwerp op de Almeerse politieke markt besproken.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel