Leeftijd bij drankverkoop beter gecontroleerd

ALMERE
Bij het kopen van drank wordt in Almere steeds beter op leeftijd gecontroleerd. Dat blijkt uit een meting van de gemeente Almere. Werden jongeren in 2013 nog maar bij een kwart van de zaken om legitimatie gevraagd, vorig jaar was dat gestegen naar 50 procent.

Sinds 2014 mag je alcoholische dranken kopen vanaf je achttiende, daarvoor was dat zestien jaar. Verkopers moeten tot een geschatte leeftijd van vijfentwintig jaar om een legitimatie vragen, maar dat gaat nog geregeld mis. In een evaluatie van de gemeente zijn 51 Almeerse locaties bezocht. In iets minder dan de helft van de gevallen werden de regels niet goed nageleefd. De doelstelling van de gemeente is daarom ook nog niet gehaald.

Komende tijd zet de gemeente extra in op voorlichtingsavonden voor de horeca en toezichthouders. Binnenkort wordt het onderwerp op de Almeerse politieke markt besproken.

reacties (6)

 • Poe

   

  Is gewoon bewezen dat alcohol zeer schadelijk is onder de 18..laten we het vooral zo houden. Misschien als ouder ook wat strenger zijn..

  reageer
 • Boels

   

  Klopt, ouderen kunnen het inderdaad doen. De vraag is of ze beseffen dat drankgebruik ook voor jongeren funest kan zijn; zelfs na 1 biertje kunnen de remmen los gaan.

  reageer
 • paul

   

  ik voel me achter mijn kassa net een agent en kan zelf voor evt boetes op draaien of mijn baan kwijt raken vreemde wereld leven we de mensen hebben toch zelf wel een verantwoording maar red bull aan jongen kinderen verkopen mag wel tewijl dit echt ook link is

  reageer
 • August

   

  Ja die brave huisvader maatregel helpt echt niet, afschaffen dus.

  reageer
 • Matthijs

   

  Laten we de leeftijdsgrens weer 16 maken . Sinds het 18 is geworden is het hek van de dam.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • almere

   

  wat contoleren ? dan haalt een oudere het toch gewoon , dan doet de gemeente er niets aan

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert