Gemeente broedt op verkeersmaatregelen Warande

LELYSTAD
De gemeente Lelystad broedt op maatregelen om de verkeersveiligheid op de Buizerdweg bij de multifunctionele accommodatie Warande te verbeteren. Dat bevestigt een woordvoerder.

Er wordt momenteel een inventarisatie van de situatie gemaakt en gekeken naar eventuele tijdelijke maatregelen. Wethouder Ed Rentenaar liet afgelopen week aan raadsleden al weten dat het probleem zijn aandacht heeft.

De fractie van GroenLinks sprak eerder haar zorgen uit over de verkeersveiligheid en dan met name over de oversteekplaats op de Buizerdweg. Volgens de fractie is de situatie zorgelijk omdat de basisschool met 270 leerlingen net is geopend, en er nog allerlei bouw- en sloopwerkzaamheden plaatsvinden.

Werkverkeer en auto's rijden af en aan en dat leidt vooral tot gevaarlijke situaties als kinderen van en naar school gaan. Het is de bedoeling dat op termijn het hele gebied anders wordt ingericht.

reacties (15)

 • Nicolette Blom-Mulder

   

  Ik heb liever dat er ook fietspaden gemaakt moet worden bij de school en MFA en straks als men naar de huisarts tandarts of fysio moeten als de appartementcomplex klaar is. en dat lijkt me veiliger voor de kinderen en ook iedereen

  reageer
 • Nicolette Blom-Mulder

   

  Het beste is dat een van de ouder of oppas bij zou zijn als ze gaan fietsen. dan kunnen ze hun kinderen in de gaten houden en verkeers moet ook kindsveilig worden . met stoplicht en de auto,s moeten rustiger rijden

  reageer
 • Rob

   

  Niet zo interessant de analyse wie waar wat reed. Situatie is onoverzichtelijk en automobilisten rijden daar doorgaans veel te hard (weg is ooit ingericht als 80 km weg ) De drempels ten spijt. Zou als gemeentebestuur de boel op orde brengen voor de opening van de supermarkt om ongelukken te voorkomen.

  reageer
 • Jelle

   

  Ik rij daar ook regelmatig op de fiets maar als je aan de verkeersregels houdt is er niets aan de hand. Misschien vinden de ouders het moeilijk om het kind het uit te leggen dat mama of papa altijd de verkeersregels aan de laars lappen. Vaak genoeg zie ik ouders gewoon oversteken met een blik je ziet me toch, je moet stoppen want ik steek over. Automobilist kan daar niet hard rijden door de verkeersheuvels al. Of een onbekende automobilist is hier niet op voor bereidt, die schrikt zich rot dat zo een moeder met kind gewoon oversteekt. Daarbij zijn de auto's die daar te hard rijden de auto's van de ouders die daar hun kind brengen en snel weer weg rijden, al het gevoel hebben dat ze op de A6 rijden. (al jaren)

  reageer
 • Bezorgde moeder

   

  Nee hoor mallepietje. De tijdelijke fietsroute loopt over het parkeerterrein bij de oude school. Het bouwverkeer maakt daar gebruik van dus je komt ze tegen. Neem voordat je reactie geeft anders zelf eens een kijkje. Maar pas wel goed op!

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Bas

   

  Dat klopt, je moet daar over de weg fietsen. Ter hoogte van de school hebben ze geen doorsteek vanaf het fietspad gemaakt. Door de berm is geen optie vanwege de greppel. Een oversteekplaats ter hoogte van de school zou een groot gedeelte van het probleem oplossen en dan hoeft er niemand over de weg te fietsen.

  reageer
 • Frits

   

  Vast niet. Maar deze coalitie heeft afgesproken geen geld voor verkeer uit te trekken. Kijk maar in de nieuwe kadernota, waarin het college voorstelt geen geld uit te trekken voor verbetering van een paar fietspaden. Ze verbrassen het geld liever aan andere zaken. En dus is het voor Warande ook wachten tot er meer huizen gebouwd worden, zodat de buurt daar heringericht kan worden, zoals in het persbericht staat. Het zal wel een misrekening geweest zijn dat er jarenlang zo weinig woningen gebouwd zouden worden, waardoor de school nu eerder klaar is dan de omgeving.

  reageer
 • Malle Pietje

   

  De over dat te twitterberichtje in het topic. Een shovel op het fietspad welke afslaat naar de Deen? Het enige wat ik hier uit kan concluderen is dat madam op de weg fietste naast de blokjes en niet op het naastgelegen fietspad langs de Buizerdweg. Ik zie ze daar wel vaker fietsen. Heel apart.

  reageer
 • Nienke

   

  Heb je de situatie bekeken voor je het afgewimpeld? Jonge kinderen moeten tussen het bouwverkeer doorfietsen om op school te kunnen komen...

  reageer
 • Huizen

   

  Een groot deel van de klagers rijden zelf ook als een gek door de wijk. Als ik o.a. zie op de Zilverschoonlaan (de lanen zijn racebanen geworden) dan zijn er maar weinig bewoners die zich aan de 30 KM/U houden. Als je bijv. uit een zij straat komt en je hebt voorrang van links mag je hopen dat ze stoppen, al een keer door een bestuurder met een grijze BMW 3 serie bijna aangereden. Dus klagers: kijk ook eens hoe je zelf rijd door de wijk!

  reageer
 • Jaapie

   

  Misschien Had de gemeente meteen met de bouw van het nieuwe basisschool een tijdelijke drempel met fietspad aan moeten leggen.. dan heb je meteen de snelheid eruit gehaald...

  reageer
 • Diny weener

   

  Vooruitziende blik...

  reageer
 • Bewoner lelystad

   

  Natuurlijk ze wonen daar , weer waar het geld zit ze klagen daar 1 keer en iedereen in paniek . Kijk nu eens naar de rest van lelystad, waar zo hard wordt gereden door de wijken dat je bijna geen veters meer overhoud. Nee dat is niet belangrijk Golfpark en holandse hout Bedank pvda

  reageer
 • Dirk

   

  Kijk als ze nou eens aan de kant van de school een fietspad maken die aansluit op het andere fietspad is het probleem opgelost en kan iedereen er veilig fietsen zonder over te steken. Daar hebben ze bij de gemeente volgens mij niet aan gedacht.

  reageer
 • Focus

   

  Het klinkt alsof het een totale verrassing is voor de gemeente :-)

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert