VVD en PVV: oud plan kustzone Almere Haven moet prullenbak in

ALMERE
De gemeente Almere moet het oude plan voor de ontwikkeling van de kustzone in Almere Haven intrekken. Dat vinden de VVD en de PVV in de gemeenteraad. Zij dienen daarover een voorstel in. Daarmee willen zij de verwarring en de onrust bij de Havenaren wegnemen. 

Waar gaat het over
Het oude plan dat 'Hoogtij' heet, dateert uit 2010. In dat plan zijn gemeente Almere en Bouwfonds Ontwikkeling overeengekomen om onder meer 945 woningen te bouwen. Door de crisis en de hoge voorinvesteringen is in 2011 besloten het plan in de ijskast te zetten.

Nieuw plan
Het college van burgemeester en wethouders kwam begin dit jaar met een voorstel om 10 miljoen euro te investeren in het hetzelfde gebied. Het nieuwe plan ‘kust Almere Haven’ omvat de realisatie van een hotel, een camping, verbetering van het huidige strand en de komst van 200 woningen verspreid over vier flats op het evenemententerrein. 

Oude plan moet prullenbak in
De VVD en de PVV in de gemeenteraad willen alléén verder praten over het nieuwe plan. Volgens hen is het oude plan in de ijskast gezet maar nooit weggestreept. Zij willen dat de gemeente richting de bewoners in Almere Haven duidelijk maakt dat het oude plan definitief niet doorgaat. 

reacties (8)

 • Hannes

   

  Het nieuwe plan geeft ook al aan, bouwen op het evenemententerrein! Als men daar woningen gaat bouwen zal het zijn culturele evenementen verloren zien gaan!! Met aangepaste culturele activiteiten zal men toch een buffer moeten houden!" En de horeca langs de boulevard en de jachthaven zal er zeker profijt van hebben!! "En de veerdienst Almere Haven, Huizen enz, zal er ook goed bij varen!!"

  reageer
 • Jaanchi

   

  Er zijn vast alweer afspraken gemaakt tussen een wethouder en vriendjes uit de bouwwereld. Dus dit plan zal wel niet van tafel gaan. Goed geprobeerd in de aanloop naar de gemeenteraadaverkiezingen, vvd en pvv.

  reageer
 • Ron H

   

  Of het oude plan hoogtij nu wel of niet in de prullebak gaat of niet is toch een discussie voor de buhne. Of denken ze daar mogelijk een claim vd vorige investeerder mee te voorkomen? Als dit al zo is helpt een ander kaartje er aanknopen echt niet. En als er mensen blijven die dat een goed plan vonden ... zullen zij dat gewoon weer uit de prullenbak halen. Ik snap dit hele spel niet.

  reageer
 • Ed

   

  Geen evenemententerrein meer? Jammer.

  reageer
 • Mr. K. Plop (B.d.)

   

  Maar wat, als het een nudistencamping wordt, dus pure natuur?

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • ppj

   

  in de ijskast? Dus de vriezer? of bedoelen ze de koelkast? graag geen 'leidsch dialect'

  reageer
 • Me

   

  Goed plan. Dan kan De Camping daar ook naar toe inp naar Noorderplassen.

  reageer
 • Mr. K. Plop (B.d.)

   

  Maak eerst maar eens, het water maar schoner.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert