Bataviawerf houdt VOC-dag

LELYSTAD
Bezoekers van de Bataviawerf in Lelystad waanden zich zondag in de 17e eeuw. De Bataviawerf hield een VOC-dag.

Alles op de werf ademde de sfeer van de Gouden Eeuw. Zo konden bezoekers een kijkje nemen op  VOC-schip de Batavia waar acteurs van het gezelschap 'Leven aan Boord' de beroepen van toen uitbeeldden. De chirurgijn was aan boord met zijn instrumentarium, de kok bereidde maaltijden en de schipper gaf uitleg over het navigeren via zeekaarten.

Op de werf zelf konden bezoekers eigenhandig spijkers smeden in de smidse of netten boeten. Het is voor de vijfde keer dat de Bataviawerf een VOC-dag houdt.

reacties (6)

 • Bruja Dos

   

  Jammer, het filmpje geeft een error. @Wilco. De werf was geen museum. Zodra Batavia Land echt actief wordt, komt er ook toegang MET de museumkaart. Daar wordt hard aan gewerkt.

  reageer
 • Inwoonster

   

  Wanneee gaat nou eindelijk de grote mast weer op de Batavia?

  reageer
 • wilco

   

  Als de toegang nu ook voor de museumjaarkaart krijgen ze nog meer bezoekers. Voor zo een dag een extra toeslag is dan ook te doen. Zo leuk om dat dit samen met Enkhuizen Zuiderzee museum te combineren. Gemiste kans.

  reageer
 • Jantje

   

  Het was een mooie dag met al die activiteiten en naast de Batavia ook nog eens de schepen Halve maan en de Urker botter. Prachtig !

  reageer
 • lelystedeling

   

  Alleen jammer dat er zo'n grote tanker op de achtergrond van de Batavia lag. Kon die geen andere ligplaats zoeken dit weekend.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Dirk

   

  Een mooie dag met de familie en kinderen die nog wel dagen wilden blijven. Tot volgend jaar voor u en hen.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert