Conflict Zuiderzee op Zuid voor Raad van State

BIDDINGHUIZEN
Mag er nu wel of niet permanent gewoond worden in de appartementen van Zuiderzee op Zuid bij Biddinghuizen? Over die vraag boog de Raad van State zich maandag. Deze hoogste bestuursrechter van Nederland moet een einde maken aan de jarenlange strijd die hierover binnen Flevoland woedt.

Het conflict speelt tussen de gemeente Dronten en de ontwikkelaar van Zuiderzee op Zuid enerzijds, en de provincie Flevoland anderzijds. Gemeente en ontwikkelaar willen eigenaren van de vakantiewoningen toestaan de appartementen ook permanent te bewonen. Dit zou de verkoop van de appartementen, waarvan een groot deel leegstaat, stimuleren. De provincie is fel tegen permanente bewoning omdat er dan een extra kern zou kunnen ontstaan, naast de bestaande dorpen. Bovendien vreest  de provincie dat meer vakantieparken dat dan gaan doen. 

De gemeente Dronten en de provincie praten hier al jarenlang over, maar komen er niet uit. Daarom is het vraagstuk voorgelegd aan de Raad van State. Die doet binnen een paar maanden uitspraak. 

reacties (5)

 • Frank

   

  Sja belofte maakt schuld he b&w grote jongens 'onder elkaar' De ...ste domme actie

  reageer
 • hans v veen

   

  lijkt mij een duidelijk verhaal,permanente bewoning op een park met bestemmingsplan recreatie is niet toegestaan.

  reageer
 • Frits

   

  En het lijkt mij ook duidelijk dat de gemeente het bevoegd gezag is om de bestemming te wijzigen. De goedkeuring door provincies is al jaren geleden uit de wet geschrapt. Flevoland gaat hier dus niet meer over. Het is aan Dronten om te besluiten dat er een nieuwe bewoningskern mag ontstaan.

 • Rick

   

  Gemeente Dronten denk er tenminste over na en komt met een oplossing. Daar kan Zeewolde een voorbeeld aan nemen.

  reageer
 • Narcos

   

  "Gemeente Dronten"?! Wie geloofd die lui nog,,?? Waarom zou er permanente bewoning toegestaan mogen worden?!! Hebben ze 'per ongeluk' de projectontwikkelaar eea toegezegd?!

  reageer
 • Louise

   

  Recreatieappartementen van over de 3 ton. Heel vreemd dat die niet verkocht worden. *Kuch*

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert