Inwoners praten mee over ondergrondse containers

DRONTEN • Ma 15 mei 2017 | 22:00 • Maandag 15 mei 2017 | 22:00
Inwoners van de gemeente Dronten kunnen de komende tijd meepraten over plekken waar ondergrondse containers komen te staan. De eerste bijeenkomst is maandagavond gehouden in Swifterbant. Er kwamen zo'n 80 belangstellenden op af.  

Wat gaat er gebeuren
Vanaf oktober moeten de inwoners hun restafval zelf naar een een ondergrondse afvalcontainer in hun wijk brengen. Alleen plastic, papier en gft-afval wordt nog met vuilniswagens opgehaald. Zo hoopt de gemeente te besparen op de afvalinzameling. Er zijn plekken aangewezen waar de ondergrondse containers in eerste instantie worden geplaatst. Volgens wethouder Nico Verlaan kunnen die locaties worden aangepast na de gesprekken met inwoners. Bijvoorbeeld als er sprake is van onveilige situatie. 

Aparte afspraken met woningbouwvereniging 
Met woningcorporatie OFW zijn aparte afspraken gemaakt over de locaties van de ondergrondse containers bij de hoogbouw. Voor woningen op bedrijventerreinen blijft de afvalinzameling ongewijzigd.
 

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel