Inwoners praten mee over ondergrondse containers

DRONTEN
Inwoners van de gemeente Dronten kunnen de komende tijd meepraten over plekken waar ondergrondse containers komen te staan. De eerste bijeenkomst is maandagavond gehouden in Swifterbant. Er kwamen zo'n 80 belangstellenden op af.  

Wat gaat er gebeuren
Vanaf oktober moeten de inwoners hun restafval zelf naar een een ondergrondse afvalcontainer in hun wijk brengen. Alleen plastic, papier en gft-afval wordt nog met vuilniswagens opgehaald. Zo hoopt de gemeente te besparen op de afvalinzameling. Er zijn plekken aangewezen waar de ondergrondse containers in eerste instantie worden geplaatst. Volgens wethouder Nico Verlaan kunnen die locaties worden aangepast na de gesprekken met inwoners. Bijvoorbeeld als er sprake is van onveilige situatie. 

Aparte afspraken met woningbouwvereniging 
Met woningcorporatie OFW zijn aparte afspraken gemaakt over de locaties van de ondergrondse containers bij de hoogbouw. Voor woningen op bedrijventerreinen blijft de afvalinzameling ongewijzigd.
 

reacties (11)

 • Sonja

   

  Klopt, hier worden sowieso ondergrondse containers geplaatst en vallen buiten de inspraak van inwoners. De inspraak gaat alleen over wijken en buurten waar mensen eigen "kleine" containers hebben die aan de weg gezet moeten worden. Bij hoogbouw geldt dat niet, dus kunnen die al aangelegd worden. Zijn die lelijke bovengrondse containers alvast weg.

  reageer
 • Marijke

   

  Ik lees net de reden in De Drontenaar: "Ondertussen is de gemeente op verschillende plaatsen al begonnen met het plaatsen van ondergrondse containers. Deze containers vallen buiten de inspraak, omdat ze worden geplaatst bij hoogbouw en appartementencomplexen."

  reageer
 • Marijke

   

  Ja, ze zijn pas geleden al geplaatst, in ieder geval het ondergrondse deel, bijv. in de Giekstraat.

  reageer
 • Eefje

   

  Hoezo "stonden ze er al"? Ondergrondse containers die er al staan? Zeer vreemd. De inspraak in Dronten komt nog, dat heeft ook in de krant gestaan dat wij als laatsten geïnformeerd zouden worden. Gewoon even afwachten.

  reageer
 • pieter

   

  Zo'n vuilniszak die een hele week aan de paal hangt, dat is wel een fraai gezicht.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Dronten

   

  Inspraak? Hier in Dronten stonden ze er al voordat we wisten waar ze geplaatst gingen worden.. geen brief gehad voor uitnodiging om in gesprek te gaan over waar te plaatsen.. geen brief gehad dat ze geplaatst gingen worden.. dus inspraak?

  reageer
 • Marijke

   

  "Er zijn plekken aangewezen waar de ondergrondse containers in eerste instantie worden geplaatst. Volgens wethouder Nico Verlaan kunnen die locaties worden aangepast na de gesprekken met inwoners. Bijvoorbeeld als er sprake is van onveilige situatie." De plekken zijn niet alleen aangewezen maar ook al voorbereid (het ondergrondse gedeelte zit er al - tenminste hier in de Giekstraat). Pas dan komt de inspraak. Ik denk niet dat die in de Giekstraat de enige is die al is aangelegd. Stel dat een aantal van die al (gedeeltelijk) aangelegde ondergrondse containers toch verplaatst moet worden n.a.v. de inspraak. Hoeveel geld is er dan niet verspild door die dingen al aan te leggen voor er inspraak is geweest?

  reageer
 • Jan

   

  Dan kan het tarief voor het ophalen wat dan niet meer gebeurt drastisch omlaag want er is al bespaart op het ophalen van nu. Ik denk dat dit veel gevolgen zal hebben voor de natuur .illegale dumpingen werk je zo in de hand.

  reageer
 • Dick

   

  Vele onderzoeken hebben al uitgewezen dat gescheiden inzamelen duurder is en een minder hoge scheidingsgraad oplevert. En Dronten denkt dat het goedkoper wordt? Dat heet tegen de stroom in roeien.

  reageer
 • Drontense

   

  Ik vindt dat er meer aandacht moet komen voor ouderen mensen en voor mensen rolstoel afhankelijk zijn enz. Die kunnen het niet zo makkelijk weg brengen.Er wordt wel bijna dertienduizend uitgegeven aan onderzoek naar een kabelbaan ! Terwijl te weinig voor die doelgroep wordt gedaan.De meeste inwoners zijn tegen waarom word daar niet naar geluisterd !! En als het glad is in de winter !

  reageer
 • Freek

   

  Waar komt de ondergrondse container waar we de lui uit het Gemeentehuis kunnen dumpen? Daar zal meer vraag naar zijn!

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert