Blokker Holding sluit tweehonderd winkels

FLEVOLAND
Blokker sluit ongeveer honderd filialen. Ook zo'n honderd Marskramer-winkels die in bezit zijn van de Blokker Holding worden gesloten. Dat heeft het bedrijf vanochtend bekendgemaakt. 

Blokker Holding heeft ook de ketens Intertoys, Maxi Toys, Toys XL, Bart Smit, Xenos, Big Bazar en Leen Bakker in eigendom. Deze winkels worden te koop gezet, omdat de onderneming zich helemaal wil richten op het overeind houden van het merk Blokker. Ongeveer 400 filialen op de beste locaties blijven bestaan en worden, voor zover dat nog niet is gebeurd, omgebouwd naar de nieuwe formule. 

Blokker heeft in alle Flevolandse gemeenten filialen, behalve in Zeewolde; daar is een Marskramer gevestigd. De holding heeft nog niet bekendgemaakt of en welke winkels in Flevoland de deuren sluiten. Wel is duidelijk dat 1900 werknemers hun baan verliezen. 

 

reacties (11)

 • Pieter

   

  En maar roepen in de Haagse kaasstolp dat de crisis voorbij is.

  reageer
 • Poe

   

  Dat is ook zo..dat een winkel 20 jaar stil heeft gestaan betekend in deze tijd gewoon exit..zelfde gold voor V&D. Men koopt online of bij de concurrent (Action). Winkelformule was rommelig en ouderwets.

 • Patrick

   

  Ja vlak vóór de verkiezingen was de crisis opeens voorbij.

 • Griet

   

  pffffff...... wie koopt er nog in een winkel behoorlijke ouderwets man. We leven niet meer in de middeleeuwen. Je moet lekker gaan shoppen op het internet dat is veel leuker👠👢👛🌂

  reageer
 • Claartje

   

  En zo gaan de winkels naar de knoppen, met hun personeel erbij. Straks bijna lege straten met nagel- en kapsalons en wat horeca. Gezéllig!!! Maar misschien maakt u wel een slechte grap.

 • Sem

   

  Hear Hear! Al dat chinese en action spul is binnen een paar maanden stuk. De verspillingsmaatschappij wordt groter en groter, net als de vuilnisbelt. En maar roepen dat we meer om het millieu moeten denken. Men denkt te veel in kwantiteit ipv kwaliteit. Misschien ben ik dan wat van de oude stempel, maar vind het heerlijk in de winkels te struinen. Je ziet er veel meer dingen dan wanneer je kijkt op internet. Het is immers zo, als je niet weet dat het bestaat, kun je er ook niet op zoeken. In een winkel kom je het dan gewoon tegen. Als het zo door gaat met deze economie, zijn we over 10 jaar niet meer zelfvoorzienend en afhankelijk van alles wat uit het buitenland komt. Mocht er dan oorlog uitbreken, weet je dat de NL'se bevolking het als eerste begeeft.

  reageer
 • Frits

   

  In een winkel struinen en dingen tegenkomen (en kopen!) waarvan je niet wist dat ze bestaan. Ofwel: dingen kopen waar je niet echt behoefte aan hebt. Dat is juist de ultieme verspillingsmaatschappij.

 • Poe

   

  De rommel die ze bij de blokker verkopen heeft niets maar dan ook niets met zelfvoorzienend zijn te maken.

 • Ilse

   

  Als ik tegenwoordig roep dat iets nodig heb of zoek, van tablet tot kookwekker, dan krijg ik werkelijk van iedereen het adres van een of andere site met goedkope spullen uit China. En een kwartier later staan diezelfde mensen te piepen dat ze het toch zoooo zonde vinden dat het winkelgebied leeg komt te staan. Mensen er is echt maar 1 oplossing voor. Koop je spullen lokaal. Ga naar de Blokker voor je kookwekker ipv naar de site van Aliexpress. Bij de Blokker krijg je garantie. Bij de Blokker werkt je buurvrouw. En als je buurvrouw haar werk behoudt kan ze bij jou weer haar inkopen doen. Die ene euro die je bespaard omdat je kookwekker op die site goedkoper is, verlies je weer omdat het een economisch neerwaarts spiraal is. Lelystad zit al voor een groot deel in de bijstand of in de ww. In hele wijken zijn huizen slecht verkoopbaar of alleen onder de prijs. De jeugd groeit in Lelystad op in relatieve armoede, meer dan in de rest van Nederland. En hier dragen inwoners zelf aan bij. Gewoon omdat iedereen hier steeds voor een dubbeltje op de eerste rij wil zitten.

  reageer
 • .\/\/.

   

  In onze gemondialiseerde economie is protectionisme een dwaalleer geworden. De Nederlandse economie is een diensten- en exporteconomie, dus als de rest van de wereld er net zo over denkt als jij bijten we hier binnenkort op een houtje.

 • Dirk2

   

  Wellicht verstandig om het centrum in Lelystad naar de kust te verplaatsen? Nog een stukje Batavia Stad en je bent compleet. Het is wel duidelijk dat de voorspelling van de 2e golf reorganisaties en faillissementen (de grote partijen) nu vorm begint te krijgen. Er dient zich een nieuwe economie aan die anders is dan wij gewend zijn. Daar moet de politiek nog steeds aan wennen... Het "boekje" beschrijft dit model niet! De politiek lijkt steeds meer stil te staan...

  reageer
 • Raymond

   

  Haha slim plan, echter gaat het overal alleen nog maar om geld, je wordt er moe van..

 • laat alle reacties zien
 • Jaap

   

  Stilstand is achteruitgang, dus sluiten die winkels. Als het maar geen doner tenten komen, want daar stikt het van in Almere.............

  reageer
 • Pzaal

   

  Goh wat gaat het toch goed met de economie.. Steeds meer grote bedrijven die inkrimpen of failliet gaan, steeds meer mensen die hun baan verliezen, steeds meer werkzoekenden.l

  reageer
 • Gongslag

   

  Niet concurreren betekend ondergang, in het verleden was dit kennelijk niet nodig bij Blokker men ging woekeren en tegelijk ging de kwaliteit naar beneden. Men vroeg wat men wilde en raakte gewend aan extreme winsten, dat kan nie meer! Je hebt nu winkels als de Action welke de kwaliteit en prijs verhoudingen beter weten te hanteren, daar hoort Blokker niet bij. Onlangs even bij Blokker langs geweest wilde een Airfrijer kopen men had daar alleen de aftreksels van welke het systeem van Phillips niet mogen kopiëren. Blijkbaar denkt Blokker dat al zijn klanten niet na kunnen denken. Helaas voor het personeel het is niet anders de koeien zijn leeggemolken

  reageer
 • Raymond

   

  Wat moet ik met een telecom winkel, deze is er al naast de Kapper... Ik zie liever een aldi, lidl, of een eerlijke groenteman. Als de Blokker verdwijnt hebben we geen lampen winkel meer in Haven, want deze op het pleintje is failliet gegaan.

 • PeterF

   

  Dat het met BlokkerHolding niet goed ging was al jaren duidelijk. De ombouw met nieuw logo verliep traag en tegenvallend resultaat na de miljoenen verslindende operatie. Maar nu is duidelijk dat het water tot aan de lippen staat, of eigenlijk nog hoger: Als alle formules verkocht gaan worden, dan is de nood wel heel erg hoog. Het is ook duidelijk dat Blokker veel te laat begonnen is met een webshop, of zich hadden moeten inkopen/samenwerken met een reeds bestaande webformule. De webshop is te laat, te onhandig en ze gaan die achterstand niet meer inlopen op de concurrentie. En iedereen weet dat een retailer niet zonder uitmuntende webshop kan. Waarmee de conclusie helder is: Over 3 jaar is Blokker helemaal verdwenen. Een deel van het assortiment zal nog wel een plaatsje krijgen bij AH en Lidl denk ik.

  reageer
 • ron

   

  leve het internet helaas doe ik er ook aan mee wel triest voor het personeel hoop voor hun op een goede sociale regeling

  reageer
 • Raymond

   

  Als de Blokker in Almere-Haven gaat sluiten, dan wordt ik verdrietig. Ik heb geen behoefte aan 100 eettentjes, kappers, brillenzaken etc.

  reageer
 • Dirk

   

  blokker uit daar , en een telecom zaak er voor terug voor jou zo goed dan

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert