Ouders bezorgd over verkeerssituatie bij Kindcentrum Warande

LELYSTAD
Ouders van kinderen op het Kindcentrum Warande maken zich zorgen over de verkeersveiligheid bij de school. Dit nu er sinds begin vorige week wordt gebruikgemaakt van een nieuw gebouw. Dat ligt op een paar honderd meter afstand van het oude pand langs de Buizerdweg.

Bij het nieuwe gebouw is het nog niet mogelijk om van het fietspad langs de Buizerdweg over te steken naar de school. Die oversteeklocatie komt er pas als ook de Deen-supermarkt die nu gebouwd wordt af is. 

Schooldirecteur is ook bezorgd
Gevolg is dat ouders en kinderen nu alleen bij het oude schoolgebouw kunnen oversteken en dan langs de bouwplaats van de Deen of over de Buizerdweg moeten fietsen. Iets dat met het vele bouwverkeer volgens hen gevaarlijke situaties oplevert.
Ook de directeur van de school, Hans Faust, maakt zich zorgen. Hij noemt de huidige situatie verre van ideaal.

Inmiddels is in opdracht van de gemeente met borden wel een officiële omleidingsroute aangegeven. Deze loodst fietsers door de wijk Warande, een omweg van ongeveer twee kilometer. In de praktijk betekent dat volgens ouders en de directeur dat vrijwel niemand de alternatieve route neemt. Ze pleiten voor een tijdelijke oversteek dichterbij de school.

reacties (8)

 • Alleen een plaat over de sloot voor de school dat je het fietspad op kan. Ben ik al blijer mee!

  reageer
 • L. van der Vorm

   

  Omleidingsroute voor de Hollandse Hout is zeker geen 2 km. Hooguit 50 meter (dus niet overdrijven). Voor de ouders uit de Warande is het nu korter dan eerst. Niemand verplicht je om te fietsen, als je het gevaarlijk vindt mag je ook lopen met de fiets aan de hand. kortom : niet zo zeuren, geniet er liever van dat de nieuwe school zo snel klaar is en zo mooi is geworden! Een ouder uit de Hollandse Hout

  reageer
 • Andere ouder

   

  De nieuwe omleidingsroute loopt via de Buizerdweg onder het tunneltje bij de rotonde naar de wijk Warande en dan vanuit wijk Warande naar de school, dat is zeker wel 2 kilometer. En ja we genieten van de nieuwe school maar willen ook de kinderen graag heelhuids op school laten aankomen! De gemeente moet eens een keer zijn verantwoording nemen en serieus met de klachten van de ouders omgaan. Zebrapad en tijdelijke stoplichten ter hoogte van school kan niet zo moeilijk zijn.

 • sonja

   

  Dat wisten ze toch van te voren al. Die andere locatie van het oude gebouw is maar een steenworp vandaan. Waarom nu opeens actie. Straks weer geld slurpende stoplichten en de ouders die dan gewoon door het rode licht heen fietsen? Zie de dreef bij de Rietlanden ook daar rijden ze gewoon door. Vooral de moeders met kinderen op de fiets. Goed voorbeeld.

  reageer
 • KC

   

  Je laat kinderen en ouders toch niet over zulke rijplaten rijden. Als hier ongelukken of schades komen dan is de gemeente verantwoordelijk. Zij hebben deze omleidingsroute ingesteld.

  reageer
 • Lely

   

  Er is een veiliger alternatief, maar die kiest men niet omdat dat langer is....... Vervelend dat het om is, maar wat is nu belangrijker?

  reageer
 • Ouder

   

  Die langere route is er pas sinds vanmorgen. Dan moet je als kind ook maar die borden snappen.

 • laat alle reacties zien
 • Malle Pietje

   

  Stukje 30 van maken. Zebrapaden verven en een fietsersoversteekplaats met haaietanden voor de automobilisten Paar verkeersbordjes. Dagje werk. Kosten een paar duizend euro. Kom op gemeente we betalen niet voor niks belasting.

  reageer
 • Jaap

   

  Ja, goed idee. Net als in de wijk de Warande. Maar niemand die weet. De hele wijk lijkt wel een racebaan!

 • Gh dummer

   

  Oplossing maak gebruik van klaarover en probleem is opgelost8

  reageer
 • Barbara

   

  Hebben de gasten die met deze situatie te maken hebben tijdens de bouw en aanleg nou niet 1 momentje stilgestaan bij de verkeersveiligheid van deze kinderen en volwassenen? Regeren is vooruit zien, waaronder alle zaken als ontwerpen, bouwen en veilige toegankelijkheid van de bewoners vallen. Hier betreft het de schoolkinderen met of zonder hun ouders.

  reageer
 • Dick

   

  Ik word altijd zo moe van die rubberentegelwijsheden. Hoe kan ik zijn opgegroeid? Reed tijdens de bouw van wijk "de Jol" gewoon door die wijk tussen bouwverkeer en wat dies meer zij. En daar hebben indertijd nooit ongevallen plaatsgevonden. Leer je kind gewoon dat het goed op moet letten. Moest ik vroeger ook leren. Maar tegenwoordig wordt kinderen nauwelijks geleerd dat verkeer gevaar betekent en dat je goed op moet letten. Want de schuld ligt altijd bij de automobilist toch?

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert