18 maanden cel geëist voor bedreiging meisje

ALMERE
Een Almeerder (27) die een 15-jarig meisje een mes tegen haar keel zou hebben gezet, heeft dinsdag 18 maanden cel, waarvan 6 voorwaardelijk, tegen zich horen eisen. Hij zou haar in oktober vorig jaar hebben bedreigd aan de Augustusstraat in Almere. 

Koksmes
Het meisje was met haar zus aanwezig in een massagesalon toen de man aanbelde. Het slachtoffer kreeg een hand voor haar mond maar wist toch naar haar zus te gillen, die boven was. Toen zij naar beneden stormde, zag ze een man met een koksmes weg rennen. Omdat de man niets zei toen hij het meisje de mes op de keel zette en ook niet om geld vroeg, kan volgens het Openbaar Ministerie niet worden bewezen dat hij een overval wilde plegen.

De verdachte ontkende iets met de zaak te maken te hebben, maar zijn broer gaf toe dat hij hem naar het adres heeft gebracht. Uit WhatsApp-berichten en sms'jes bleek dat de verdachte in financiële nood zat. 

Strafblad
De verdachte heeft een flink strafblad, gevuld met meerdere straatroven, diefstallen en mishandelingen.
De rechtbank doet uitspraak over twee weken. 

reacties (3)

 • Eddie

   

  Financiële nood ... wie niet? Zoek een baan loser!

  reageer
 • Maria

   

  Hoe krom is ons rechtssysteem. Kan iemand mij uitleggen waarom een Pool die een tweejarig meisje en haar grootouders doodreed 15 maanden cel kreeg, waarvan hij er nu zes krijgt kwijtgescholden? De celstraf kwam overigens pas in hoger beroep, eerst kreeg de Pool een taakstrafje van 120 uur. De man toonde pas twee jaar na dato enig berouw en liet na zijn vrijlating weten erg veel spijt te hebben. Ja, ook dat nog.

  reageer
 • Mag wel langer

   

  Veel langer opsluiten dat gajes!!

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert