Geluidsmetingen bij Lelystad Airport begonnen

LELYSTAD
Rondom de luchthaven van Lelystad zijn de eerste geluidmeetsystemen in gebruik genomen. De gegevens die worden verzameld tot aan de opening van Lelystad Airport, in april 2019, dienen als zogenoemde nulmeting. Op die manier kan de ontwikkeling van het vliegtuiggeluid rondom de luchthaven in beeld worden gebracht.

De aanschaf en plaatsing van de meetsystemen is tot stand gekomen in samenwerking met de Club van Direct Omwonenden (CDO). Verschillende boeren hebben zich hierin verenigd. 

Real-time
De metingen worden gedaan door Sensornet. De systemen zijn gelijk aan die bij Biddinghuizen en Dronten. Via deze link kan iedereen real-time de gegevens bekijken. 

De systemen zijn niet in gebruik genomen als handhavingsmiddel, maar slechts voor het verzamelen van informatie. Wel zullen piloten die te laag vliegen, en daardoor meer geluidshinder veroorzaken, erop aangesproken worden.

reacties (4)

 • MD

   

  Goede start. Meeten is weten. Het zou ook goed zijn om een dergelijk nul-meting netwerk in de aan/uitvliegroutes te plaatsen (Dronten, Biddinghuizen, Zeewolde) zodat het effect (voor/na) op de leefomgeving van mensen wordt bepaald.

  reageer
 • Frits

   

  Volgens het artikel hebben Biddinghuizen en Dronten ze ook.

 • Jo

   

  Dan vraag ik mij toch af, hoe gaat een beeldhouwer te werk, laat men eerst het haar groeien en maakt men dan pas het beeld!

  reageer
 • SJP

   

  Kulmetingen... waar staat wat en hoe er wordt gemeten? hoeveel geluid mag erbij komen? en wat als dit overschreden wordt?.... wie het weet mag het zeggen...

  reageer
 • Db

   

  Nulmeting. Zie nu al metingen boven 70 db. Gaat straks wat worden als het een echt vliegveld is.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert