Basisschool roept op om niet te roken tijdens avondvierdaagse

BIDDINGHUIZEN
Basisschool de Tamarisk in Biddinghuizen heeft opgeroepen om niet te roken tijdens de avondvierdaagse die tot en met 19 mei plaatsvindt. "Enkel met z'n allen kunnen we er een leuk wandelevenement van maken", schrijft de school op Facebook

Tijdens de eerste wandelavond gaven verschillende mensen aan last te hebben van rokende ouders en begeleiders tijdens het lopen en op het Maaiveld. Daarnaast vonden mensen het niet gepast dat er tijdens een sportief evenement gerookt wordt. 

Ook de organisatoren van de avondvierdaagse, Stichting de IJsvogel en Dorpsbelangen Biddinghuizen, hebben in een bericht opgeroepen aan ouders en begeleiders om niet te roken tijdens de vierdaagse. 

reacties (4)

 • Jan Bergfeld

   

  Roken is erg hinderlijk voor anderen en een slecht voorbeeld voor kinderen. Daarnaast kan roken voor anderen net zo kankerverwekkend en dodelijk zijn als voor de roker zelf. Dat is het grote verschil met chips en snoep. Roken in de buurt van anderen is dus altijd asociaal en onacceptabel.

  reageer
 • Ilse

   

  Huh? Dit is in Swifterbant toch al lang zo? Heel terecht overigens. Kinderen, sport en roken gaan niet samen.

  reageer
 • Jessica

   

  En terecht.

  reageer
 • George

   

  Wees dan stoer en verbied gelijk snoep en chips. Dat past ook niet bij een sportieve bezigheid.

  reageer
 • .\/\/.

   

  Het een sluit het ander niet uit natuurlijk. Het is best mogelijk om eerst roken te verbieden. Chips en snoep kan eventueel later. In het eindstadium wordt wereldvrede ook bij wet verplicht uiteraard.

 • Juvf

   

  Ja, want snoep en chips is in elke mate net zo slecht als token. Wat een vergelijking toch weer. Snoep en chips zijn weliswaar niet gezond, maar bij normaal gebruik niet schadelijk voor de gezondheid. Dit is anders dan met roken. Vraag me echt af waarom dit een issue is. Roken is slecht, het stinkt, de kans dat je er aan dood gaat is realistisch en kinderen zitten er niet op te wachten. Waarom zou je dan bij een kinderfeesten ( dat is de avondvierdaagse namelijk) dan het voorbeeld willen geven dat roken normaal is, erbij hoort en niet erg is.

 • almeertje

   

  George ik ben het helemaal met je eens. Iedereen word te dik. En ze eten alleen maar chips en zakken snoep. Pak dat ook maar eerst aan.

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert