Politie waarschuwt weer voor opdringerige klusjesmannen

FLEVOLAND
In Lelystad en Zeewolde zijn de laatste weken weer Engelssprekende klusjesmannen actief, die bewoners op een vervelende manier hun diensten aanbieden. De politie waarschuwt bewoners om daar niet op in te gaan. 

De klusjesmannen bellen aan en zeggen dat er sprake is van achterstallig onderhoud of gebreken bij hun woning. Zij bieden aan de reparaties uit te voeren. Gaandeweg blijken er dan steeds meer gebreken te zijn, die ze uiteraard ook wel willen opknappen. Dat eindigt vaak met hoge rekeningen van honderden tot zelfs duizenden euro's. Bij het innen van die bedragen treden de mannen volgens de politie soms intimiderend en dreigend op.
Wie wantrouwend is, kan beter meteen de politie bellen en signalementen en eventueel de kentekens van de busjes doorgeven. 

Buurt-WhatsApp
Onlangs nog werden Ierse klusjesmannen door de politie de stad uit gedirigeerd. Via de buurt-WhatsAppgroep in de Landerijen in Lelystad brachten bewoners elkaar op de hoogte van de opdringerige mannen. Het viel hen op dat de mannen huizen met zichtbare bewakingscamera's bewust meden.

De politie werd ook gewaarschuwd. Die inspecteerde de bus van de klussers, maar constateerde geen strafbare zaken. Omdat de politie klachten had gekregen over het gedrag van de mannen werden ze alleen dringend verzocht om de stad te verlaten.
 

reacties (7)

 • Martin

   

  Daarnet ook weer in het Karveel.

  reageer
 • Lelyman

   

  Gisteren en vandaag actief in karveel vivaro bus grijs kenteken ........ indien nodig bekend

  reageer
 • Ria

   

  Ze zijn nu ook al een paar keer in de Tjalk geweest voor gevelreiniging. En delen daarbij foldertjes uit over hun zogenaamde bedrijf met verschillende 06 nummers. Met datzelfde witte busje wat op de foto staat, met wit kenteken.

  reageer
 • Knarf

   

  Inderdaad niets Pools aan deze bus... is inderdaad Iers kenteken. Of het moeten Polen zijn die Engels praten met Iers accent en dan in een Ierse bus rijden. Rare mensen die Polen...

  reageer
 • ronald

   

  Elk jaar het zelfde liedje met die Engelse gipsy,s .worden in hun eigen land ook uitgekotst

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Fritz

   

  Kenteken van de gefotografeerde bus is iers........vandaar dat ze engels spraken!

  reageer
 • Rob

   

  Als je belt naar de Politie kijken ze raar op dat je belt. Ze vinden dat het ieders verantwoordelijkheid blijft

  reageer
 • Lelystedelin

   

  Da's pertinent NIET waar! Ik heb gisteren de politie gebeld, toen ze bij ons de wijk inreden en vervelend opdringerig deden aan de huisdeuren. Politie heeft meteen actie ondernemen en beide bestelbusjes aangehouden en te kennen gegeven aan de Ierse knoeiers dat de lelystedelingen niet gediend zijn van hun opdringerige gedrag. M.a.w. de politie heeft keurig gehandeld en wel degelijk actie ondernomen!

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert