Organisatie haalt overgebleven voedsel op bij RAI

ALMERE
De Almeerse Zending over Grenzen haalt woensdagmiddag de RAI in Amsterdam leeg na de PLMA beurs. Dat is een vakbeurs voor detailhandel. Alles wat overblijft, neemt de organisatie mee naar Oost-Europa. 

Het gaat voornamelijk om voedsel. Verse producten zullen naar voedselbanken in Nederland gaan, maar voedsel dat langer dan tien dagen houdbaar is, brengt de organisatie naar landen in Oost-Europa.

Zending over Grenzen verwacht zeven vrachtauto's nodig te hebben om alles te kunnen vervoeren. 

reacties (10)

 • Voedselbank Amersfoort

   

  Zending over Grenzen: eind vorige week zijn we drie volle dagen druk bezig geweest om alle spullen te sorteren die we via jullie hebben gekregen. Té veel om alleen voor onze eigen klanten te houden, dus we hebben ook veel gedeeld met andere voedselbanken. Fijn dat jullie de opbrengst met ons willen delen. Ontzettend bedankt!

  reageer
 • Kaassie

   

  jammer dat er zoveel negatieve reacties hier zijn. Het is aan Zending zonder grenzen te danken, dat alle producten mogen worden afgehaald, zij zitten daar achteraan om op te halen. Normaliter nemen de bedrijven hun spullen weer mee en doen "thuis" er mee wat ze willen. Zending over Grenzen heeft dit knap geregeld, ook bij de Huishoudbeurs doen ze dit. De voedselbanken wachten af of er iets binnen komt.

  reageer
 • Faerie

   

  Almere telt ondertussen zeker 6 voedselverstrekkers voor minima, waarvan geen is aangesloten bij voedselbanken Nederland. Waarom geeft de Almeerse zending over grenzen, naast hun zending over grenzen, geen voedsel aan lokale gegadigden?

  reageer
 • 13xx

   

  Even citeren uit het bericht 'verse producten zullen naar voedselbanken in NEDERLAND gaan'. Het is dus genuanceerder dan in de voorgaande reacties wordt gesteld!

  reageer
 • Dirk

   

  deze zending over grenzen opheffen , te gek voor woorden dat de boel t land uit gaat hier leven mensen in armoede ga die eerst maar eens helpen . je komt elke keer berichten tegen dat t buitenland voor gaat wanneer worden mensen wakker en gaan ze hier eerst in t land de zaken regelen. dus zending over grenzen hef je zelf op

  reageer
 • Het gaat hier niet om de overheid die dingen bij de een opeist en aan de ander weggeeft. Iedereen is vrij zijn eigen goede doelen te kiezen. Als jij aan de Voedselbank wilt doneren, ga je gang, maar wat een ander doet met zijn spullen of geld, daar heb jij helemaal NIETS over te zeggen.

 • laat alle reacties zien
 • Flevogoed

   

  Vreemde gang van zaken weer .

  reageer
 • Willem dronte

   

  Het had gewoon naar de voedselbank gemoeten

  reageer
 • kees d.

   

  Een beetje belachelijk om voedsel naar Oost Europa te transporteren terwijl een overgroot deel van de Oost Europeanen hier hun geld verdienen om het vervolgens daar uit te geven. Volgens mij zijn de problemen in Afrika vele keren groter.

  reageer
 • Opa70+++

   

  Daar heb je gelijk in,maar Afrika is ook een bodemloze put. Meeste hulp (lees geld) gaat eerst naar de regerings leiders,die leven rijkelijk van. De armen onder de armen komen nooit aan de beurt. Ik ben 60 jaar geleden begonnen met chocolade zilveren wikkels en andere spullen te sparen en op te sturen. Er is niets veranderd, ook over 100 jaar is het nog steeds zo. Jammer!!!!!!#

 • De Vries

   

  Oost Europa? Belachelijk. Wat lang houdbaar is ook aan Nederlandse voedselbanken geven. In Oost Europa is eht niet meer hulp nodg dan in Nederland en van die kant uit zal nooit hulp komen.

  reageer
 • G.Hermes

   

  Waarom alles naar oost Europa. Waarom niet alles naar de Nederlandse voedselbanken. Hebben wij geen armoede. Altijd is het buitenland eerste die belangrijk is.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert