Vrouw valt agenten aan en wordt opgepakt

LELYSTAD
Op het Stationsplein in Lelystad zijn dinsdagmiddag een man en een vrouw aangehouden nadat ze zich hadden verzet tegen de politie. Dat zorgde voor veel commotie bij omstanders, laat de politie weten

De vrouw viel agenten aan toen die de man wilden fouilleren. Hij weigerde om een legitimatiebewijs te laten zien. Eerder probeerden de man en vrouw om zonder geldig vervoersbewijs met de bus te reizen en vertikten ze het om de bus te verlaten. Daarom schakelde de buschauffeur de politie in. 

De aanhouding zorgde voor commotie bij omstanders die zich met de kwestie wilden bemoeien. Volgens de politie moesten zij door agenten op afstand worden gehouden. 

reacties (7)

 • Thinda

   

  Nooit jezelf schamen voor een ander. Helaas zwerven er teveel verstandelijk gestoorden rond.

  reageer
 • Betweter

   

  Triest dat de politie zoveel kritiek krijgt bij elke handeling wat zij doen. Het gaat trouwens om een identiteitsbewijs, een legitimatie bewijs is iets totaal anders en kan/mag je niet voor gefouilleerd worden.

  reageer
 • Jos '56

   

  Met een identiteitsbewijs legitimeer je ook.

 • Betweter

   

  Triest dat de politie zoveel kritiek krijgt bij elke handeling wat zij doen. Het gaat trouwens om een identiteitsbewijs, een legitimatie bewijs is iets totaal anders en kan/mag je niet voor gefouilleerd worden.

  reageer
 • Sem

   

  Kunnen mensen alsjeblieft stoppen met elke actie van de politie te verstoren en in twijfel te trekken... Het is tegenwoordig de omgekeerde wereld. Men negeert bewust de regels, luistert niet naar sommeringen van het gezag en is verontwaardigd wanneer daar tegenop getreden wordt. Het is te zot voor woorden dat de politie tekst en uitleg moet geven aan omstanders en aan mensen op internet die commentaar leveren op een filmpje waarop alleen het einde te zien is en niet de aanleiding. En hou op over de schuld bij de politie te leggen over excessief geweld..... Dit hele gedoe was niet gebeurt wanneer de man en de vrouw gewoon een buskaartje a 2 euro? hadden gekocht...., vervolgens hadden ze nog kunnen reageren door de bus te verlaten... ook niet gedaan, dan hadden ze zich ook nog kunnen legitimeren bij de polistie... ook niet gedaan..... dan niet willen luisteren bij fouilleren...... tja... Triest. Dus voor iedereen nog maar een keer: Hou je aan de regels, koop je kaartje voor het OV, luister naar sommaties van het gezag en blijf met je poten van hulpverleners af!

  reageer
 • .\/\/.

   

  Mooi gesproken

 • MKM

   

  Eens!

 • Maartje

   

  Lelystadse aso's in de bres voor aso's. Soms schaam ik mij doet voor wat voor types er hier wonen.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Robert

   

  Lastige omstanders? Bij obstructie politiewerk, geef eens 15.000 euro boete. Laat de politie zijn werk doen.

  reageer
 • Lelystedeling

   

  Waar bemoeien die omstanders zich mee??!!

  reageer
 • Niek

   

  Tsja, dat soort gedrag heeft toch zelden gevolgen. En dan hebben mensen zonder zelfbeheersing geen reden meer om zich te gedragen.

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert