Gezocht: geitenhouder om bokkenvlees te promoten

FLEVOLAND • Wo 17 mei 2017 | 12:54 • Woensdag 17 mei 2017 | 12:54
De Ontwikkelingsmaatschappij Flevoland is op zoek naar een gepensioneerde geitenhouder die een project kan opstarten om ervoor te zorgen dat meer mensen bokkenvlees gaan eten. Gedacht wordt aan een proefboerderij waar de ervaren boer zijn expertise aan studenten kan overbrengen. Zodat de geitenboer het produceren van bokkenvlees in de bedrijfsvoering kan integreren.

Verspilling
Bokkenvlees is momenteel onder Nederlanders niet populair, waardoor boeren zich genoodzaakt zien veel bokken af te maken. De Ontwikkelingsmaatschappij vindt dat verspilling en is in opdracht van de gemeente Almere en de Flevo Campus een campagne begonnen om het eten van bokkenvlees te promoten.

Geen tijd
Volgens een medewerker van de Ontwikkelingsmaatschappij hebben de actieve geitenboeren geen tijd om een dergelijk project vorm te geven. Zij heeft daarom haar hoop gevestigd op een enthousiaste, ervaren geitenhouder die geen eigen bedrijf meer heeft.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel