Illegale taxichauffeur veroordeeld voor verkrachting in Poort

ALMERE
Een man uit Amsterdam moet de cel in voor het verkrachten van een Almeerse vrouw in september 2015. Volgens de rechter is de man ook schuldig aan meerdere gewelddadige straatroven in Noord-Holland. In totaal moet de man zeven jaar en drie maanden de cel in.

Leidseplein
De inmiddels 24-jarige Amsterdammer was ruim anderhalf jaar geleden actief als illegale taxichauffeur. Het Almeerse slachtoffer werd door hem op het Leidseplein in Amsterdam opgepikt.

De man zou haar tegen betaling naar haar huis in Almere brengen. Maar in plaats daarvan stopte hij op een afgelegen plek in Almere Poort. De Amsterdammer verkrachtte de vrouw. Daarna zette hij haar uit de auto. Haar dure merktas en telefoon lagen nog in de auto.

'Vrijwillig'
Het slachtoffer werd geholpen door een automobilist die haar naar het politiebureau bracht. De Amsterdammer hield voor de rechter vol dat de seks vrijwillig was geweest, maar de rechtbank hecht meer geloof aan de verklaring van de vrouw. Ook de diefstal van de eigendommen van de vrouw vindt de rechtbank bewezen.

De officier van justitie had 8 jaar cel geëist.

reacties (4)

 • Keessie

   

  Wel stom ook als je geld uitgeeft om te stappen en vervolgens een goedkope snorder je naar huis brengt. Neem toch gewoon een reguliere taxi.

  reageer
 • Martijn

   

  Ik moet gelijk aan Cassandra van Schaik denken

  reageer
 • syrier

   

  er zijn nog veel meer illegale taxi chauffeurs. softe controle en je ziet wat er van komt

  reageer
 • Ed Molenaar

   

  Lage straf voor illegaal taxi rijden + bruto verkrachting + slachtoffer achterlaten + diefstal tas + meerdere geweldadige straatroven.

  reageer
 • Justme

   

  Lage straf?? Ik vind het een goede straf (had wel meer mogen zijn). Zeker als je het vergelijkt met die Pool die 3 mensen doodreed en maar tot 15 maanden verooordeld is 🤔. Snap dat dan niet.

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert