Fietstunnel en bushalte buiten gebruik om asbest

LELYSTAD
Bij de brand in een voormalig PTT-huisje in Lelystad is maandag asbest vrijgekomen. In verband hiermee blijven een fietstunnel, een stuk fietspad en een bushalte bij Lelystad-Haven voorlopig afgezet. Dat meldt de gemeente.

De aangetroffen asbest komt van de gevelplaten van het huisje. Het ligt volgens de gemeente alleen in de directe omgeving van de brand. De eigenaar moet zelf zorgen dat de asbest wordt opgeruimd.

Het afgezette gebied ligt tussen de Sluisstraat en de Binnendijk. De bus stopt niet bij de halte Werkeiland. In plaats daarvan moet in- of uitgestapt worden bij de haltes Houtribweg of Lemmerkade.
 

reacties (4)

 • Henk

   

  En nu maar hopen dat de eigenaar een beetje vlot het probleem ter hand neemt. Het klinkt mij maar vrijblijvend in de oren. Ik vind dat zo'n bedreiging van de volksgezondheid meteen moet worden aangepakt. De eigenaar betaalt daarna gewoon de rekening.

  reageer
 • Henk

   

  Misschien weten een hoop mensen niet dat je slim asbest heb. Dat is asbest wat niet voorbij de afzetting komt. Potverdikke wat een geluk heb gisteren de hele dag in de tuin gezeten rook de brandlucht dus heb ook asbest ingeademd. Bedankt gemeente Lelystad en en medewerkers. Schande dit je fiets er nu gewoon langs hoor op 5 mtr van de hekken.

  reageer
 • Poe

   

  Ik zou ze aanklagen! Miljoenen eisen!

 • Pieters

   

  Huh, NL-alert gemist?

 • kustbewoner

   

  Wie is de eigenaar van dit perceel ? Rijksdienst Vatsgoed (Domeinen) of een particulier ?

  reageer
 • Greetje

   

  Wat een geklaag weer om drie keer niets.

 • Karel

   

  Particulier.....Rijksdienst bestaat al 25 jaar niet meer.

 • nu ik even

   

  Helaas zijn er in de tussentijd wel mensen door de tunnel gefietst en hebben op de bus staan wachten. M.i. moeten gebouwen met asbest zowel bij de gemeente als bij de brandweer in beeld zijn en kan na een brand preventief al e.e.a. worden afgezet.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert