VVD: miljoen breder inzetten dan Oostvaardersplassen

LELYSTAD
De VVD in Lelystad wil de miljoen euro's die het college van burgemeester en wethouders in 2018 wil reserveren voor toeristische projecten in de Oostvaardersplassen breder inzetten. Daarbij kijken de liberalen ook nadrukkelijk naar initiatieven aan de kust, zegt fractievoorzitter Edwin Hers.

Kadernota
De Kadernota, waarin het stadsbestuur financieel vooruit kijkt naar 2018 en de komende jaren, wordt aanstaande dinsdag in de gemeenteraad besproken. De VVD constateert dat,  als het om investeringen in de Oostvaardersplassen gaat, er (nog) geen uitgewerkte  plannen liggen.

Financiering
Hers: "Stel dat er bijvoorbeeld een goed plan voor de kust bij Bataviahaven wordt voorgelegd. Dan moet het wat de VVD betreft niet zo zijn dat de financiering daarvan een probleem is, omdat het miljoen exclusief is gereserveerd voor de Oostvaardersplassen.''

Geld één keer uitgeven
De VVD-fractie zal tijdens de bespreking van de Kadernota benadrukken dat het erom gaat hoe het toeristische budget het beste uitgegeven kan worden. "Belangrijk omdat we ons geld maar één keer kunnen uitgeven,'' aldus Hers.

reacties (8)

 • Actie tegenDierenleef

   

  Kan makkelijk! Nu wordt er elk jaar wel zo'n € 200.000 verspild aan afvoeren verhongende en afgeschoten kadavers (of dacht u dat dit niets kostte/aan verdiend werd??) En met hulp van PvdDieren gaan we nog twee keer meer dan de reeds 19.000 verhongerde grotegrazers afschieten aankomende eeuwige jaren! U moet dit beleid blijven betalen en krijgt er niets voor terug: - geen toegang - geen biefstuk. Maar eerlijk zijn, afvoeren verspild eten is ook een vorm van werkgelegenheid, uiteindelijk... Ben benieuwd of geplaatst wordt... van de 10 reacties gemiddeld min 2.

  reageer
 • Willem

   

  Flevoland is weggegeven aan het economisch belang van Nederland , Dus nu de volgende stap, Rutte (cq Keizer) schuift het wel onder de tafel en gaat door. Als het vliegveld er toch moet komen ga dan in hemelsnaam iets doen om Flevoland leefbaar te houden

  reageer
 • Harry Klein

   

  Geld maar één keer uitgeven? En dat uit de mond van de man die het raadsvoorstel SVOL (55,5 miljoen) en Parkwijk (lees A-locatie armoede buurtje van de toekomst) zomaar heeft weggegeven! Nou, nou. dat is nogal wat! Beter dat deze meneer niet meer terug komt in de Raad van Lelystad.

  reageer
 • Roy

   

  Wat een onzin om geld te pompen in een natuur gebied wat kapot gaat an de kerosine dampen vanaf 2019

  reageer
 • Goedenavond Stadgenoten

   

  Ik zou graag 150.000 euro subsidie ontvangen voor het onderzoeken van de haalbaarheid van een pendelbusdienst van Lelystad International Airport naar de Oostvaardersplassen en Bataviastad. Plan is om de internationale gasten te laten slapen op een hotelschip in de Bataviahaven. Verder zal onderzocht worden waar nog meer behoefte aan is, zoals excursies naar het Openluchtmuseum in Enkhuizen of naar het voormalig eiland Marken, dan wel kampeer- en uitwaaitrips naar de Markerwadden.

 • HM

   

  Zijn er soms al vriendjes van politici die plannen klaar hebben liggen voor de kuststreek? In het kader van: "met bootjes kun je leukere dingen doen dan in zo'n natuurgebied waar alleen geitenwollen sokken types komen". En die voor hun plannen nog wel wat leuke subsidies kunnen gebruiken?

  reageer
 • Frits

   

  Volgens mij zijn er de nodige wegkwijnende jachthavens... zou me niets verbazen als je gelijk hebt. Overigens is er natuurlijk helemaal niet zoiets als "het toeristisxhe budget". Is gewoon gemeenschapsgeld, en als je het aan toerisme uitgeeft, dan kun je het niet uitgeven aan speeltuintjes, fietspaden en noem maar meer waar de afgelopen jaren op bezuinigd is. Allemaal vanwege het idee dat het toerisme duizenden arbeidsplaatsen op gaat leveren. Dat geldt misschien voor Batavia Stad, maar de rest levert maar marginaal werkgelegenheid op. Dan vind ik een miljoen echt weggegooid geld, en dat in een stad waar voor andere dingen nooit geld is. De kadernota staat weer vol met projecten waar het college geen geld voor uit wil trekken, met als argument dat dat geld er niet is...

 • laat alle reacties zien
 • Frits

   

  Wees nog slimmer: laat dat miljoen in de reserve ontwikkeling stad zitten, en gebruik het voor echt nuttige projecten als die zich aandienen.

  reageer
 • lelystedeling

   

  Miljoen reserveren voor de kust. Jahoor. Er gaat al 70.000 euro vanaf wegens het betalen van een boete aan Bank Nederlandse Gemeenten.Dit is het aandeel van de gemeente Lelystad. De provincie moet zelfs 1.4 miljoen aan boeterente betalen.

  reageer
 • Bb

   

  Miljoenen uitgeven maar het bovenwater wordt naar de knoppen geholpen door de gemeente . Daar willen ze geen Euro insteken daar mogen de bewoners niet van genieten . Nee deze bewoners mogen wel heelveel ozb en andere belastingen betalen maar niet genieten . Bedank gemeente lelystad

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert