Eerste broedvogels stichten gezin op Marker Wadden

LELYSTAD
De Marker Wadden zijn slechts gedeeltelijk opgespoten maar broedvogels weten de kunstmatig aangelegde eilanden nu al te vinden. De kokmeeuw, kluut en visdief hebben inmiddels het voortouw genomen met het uitbroeden van hun toekomstige kroost in het natuurgebied. Vogelkenners verwachten dat nog meer soorten gaan broeden op het nieuwe land. 

Ruben Kluit van Natuurmonumenten vindt het geweldig nieuws. Hij hielp zelf mee bij het tellen van alle vogelsoorten die op de eilanden rondvliegen. "We hebben in totaal al bijna vijftig vogelsoorten geteld op Marker Wadden, maar van echte broedgevallen was voorheen nog geen sprake", vertelt hij. 

De eerste nesten zijn inmiddels dus gesignaleerd. De verwachtingen zijn dat ook de zwartkopmeeuw, kleine plevier, bontbekplevier, witte kwikstaart en strandplevier een gezin zullen stichten op de Marker Wadden. 

reacties (3)

 • Mieke

   

  Hulde aan de vogels.🕊

  reageer
 • Barbara

   

  Geweldig voor deze vogels! Op het voormalige terrein van Batavia Outlet hadden we jarenlang een grote vruchtbare meeuwenkolonie die haar jongen daar groot bracht totdat zij werden verdreven.

  reageer
 • Ellen

   

  Geweldig succes en laat recreanten daar aub. wegblijven...

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert