Brandweer ontdekt bij toeval hennepplantage

LELYSTAD
Een melding van buitensluiting in combinatie met een pannetje op het vuur leidde woensdagmiddag tot de ontdekking van een hennepplantage in Lelystad.

De bewoonster van een huis aan de Griend belde de brandweer omdat zij per ongeluk de deur achter zich had dichtgetrokken. Omdat zij een pan op het fornuis had staan was er haast bij. De brandweer probeerde via de voordeur naar binnen te komen, maar dat mislukte. Daarop werd een ladder gezet onder een openstaand raam op de eerste verdieping. 

Daar troffen de binnenkomende brandweerlieden tot hun verbazing een hennepkwekerij aan. Een speciaal team van de politie heeft de plantage woensdagavond geruimd. Volgens een politieagent ging het om een relatief kleine plantage. Er stonden zo'n 100 planten. Of de bewoonster is aangehouden is niet bekend.
 

reacties (7)

 • Ans k .

   

  aanpakken die handel !!!geen medelijden met zulke persoonen,,je weet donders goed wat je in huis haalt,

  reageer
 • Bromsnor

   

  Het is helemaal niet de taak van brandweermensen om als verlenging van justitie te functioneren. Eens zien hoe leuk dat is wanneer ze zelf te kijk komen te staan. Dan worden de rangen ineens gesloten en moet er gematst worden.

  reageer
 • Pieter

   

  Gast, wat zeg je nou eigenlijk? De brandweer deed haar werk door de mevrouw te helpen en erger te voorkomen met een pan op het vuur. Daarnaast kan een kwekerij een brandgevaarlijke situatie opleveren, kortsluiting veroorzaken en de oorzaak van waterschade zijn. Allen situaties waar de brandweer mee te maken heeft. Het is in het belang van de veiligheid om zo'n kwekerijtje op te rollen. Doe dat nou lekker in je schuurtje achter in het veld, tussen de bloemen in een kas of ergens in een zeecontainer. Niet in een slaapkamer of zolder met de slapende kinderen van de buren aan de andere kant van de muur. Te veel simpele zielen hebben te weinig respect voor de hulpdiensten. Totdat ze met hun dikke lijf uit een te kleine auto moeten worden geknipt op de A6.

 • Steven Stedenwijker

   

  Sinds wanneer komt de brandweer voor zulke zaken opdraven? Je kan gewoon de slotenmaker/sloper bellen. Die komt tegen Euro 250 de boel wel even met een creditcard open maken.

  reageer
 • lmao

   

  wou hoe dom ben je dan kinkel zelf dan een raampje in (lol) of het was de intentie om gepakt te worden..

  reageer
 • fgt

   

  Best wel flauw om dat huis helemaal in beeld te brengen zodat iedereen weet waar en wie het is. Ik zie daar de noodzaak niet van.

  reageer
 • Flier

   

  Geloof me deze bewoner heeft het totaaaaal niet slecht!!!

 • ronald

   

  Hoezo flauw ? Het zouden je buren zijn illegale stroom aftappen ,waterschade en jij elke dag om 6 je bed uit om weer naar je werk te gaan .en de buren zijn zielig hou toch op man

 • laat alle reacties zien
 • Popje

   

  Geweldig! 😄😄.

  reageer
 • kees d.

   

  Vertel wat is hier zo geweldig aan? Bij de meeste mensen die aan zo'n kleine plantage beginnen staat het financiële water tot aan de lippen.

 • Flevowatcher

   

  Theo Kamp en Willem Niessen er op af sturen? Gegarandeerd 'vuurwerk'! Heeft de politie in Flevoland eigenlijk wel een 'hennepteam'? Het zal bij de volgende 'rooilijsten' wel duidelijk worden...

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert