Wielrenner ernstig gewond bij valpartij Ketelbrug

SWIFTERBANT
Bij een valpartij van een groep wielrenners op de Ketelmeerdijk vlak bij de Ketelbrug is één van de fietsers ernstig gewond geraakt. Het slachtoffer is een 59-jarige man uit Oldebroek. 

Het ongeluk gebeurde woensdagavond rond 19.00 uur. De man viel toen hij door nog onbekende oorzaak tegen een voorbijkomende auto met aanhanger reed. De wielrenner kwam daarbij hard op het asfalt terecht.

Personeel van de traumahelikopter werd ingevlogen om hulp te verlenen. Het slachtoffer is door ambulancepersoneel samen met de wielrenners naar de traumahelikopter gedragen. Deze heeft de wielrenner naar het ziekenhuis in Zwolle gebracht. 

De fiets van het slachtoffer raakte zwaar beschadigd. Zo zijn het stuur en de voorvork afgebroken. De bestuurder van de auto, een 49-jarige man uit IJsselmuiden, is gehoord als verdachte. Onderzoek moet uitwijzen of de bestuurder ook iets te verwijten valt.

 

reacties (11)

 • Fietsvriend.

   

  Ik was er bij en heb niks gezien, hij lag daar in eens. Ik word nog steeds onpasselijk van alle reacties. Deze fietsers was een zeer ervaren fietser die altijd voorzichtig is. En toch ging het gisteravond gruwelijk mis. De persoon was een zelfstandig ondernemer die met zwaar hersenletsel het ziekenhuis en is gegaan en hoogstwaarschijnlijk nooit weer 100% beter wordt. Daarvoor was hij met zijn vrienden niet een rondje gaan fietsen, hij wou ook graag gezond weer thuis komen net als ieder ander mens. En de schuldvraag: Wij waren erbij en weten het niet.

  reageer
 • De ingenieur

   

  Als ondernemer of ZZP-er moet je niet aan sporten doen waar je makkelijk ernstig letsel kan oplopen. Zoals skiën, mountainbiken en gewoon fietsen. Er zijn al genoeg andere risico's. Ik haal altijd een griepprik en vermijdt mensen met besmettelijke ziekten zoals verkoudheid om de uurtjes maar hoog te houden. Als je een luizeleven had gewild moet je in de ambtenarij gaan. Max 170 dagen werk per jaar, 6 uur per dag op zijn hoogst en nog steeds veel eerder met pensioen dan iedereen.

 • Toerist

   

  Het blijkt dat deze wielrenner in aanraking is gekomen met een personenwagen met aanhanger. Nader politie onderzoek moet nog uitwijzen wat er exact is gebeurd. Al te vaak komt het voor dat dit soort clubs met wielrenners vaak als een stel malloten te keer gaan, daarbij geen rekening houden met verkeersregels en andere weggebruikers. De termen "verstand op nul, blik op oneindig" en "snot voor de ogen" worden (met Veluws accent) dan ook veelvuldig gebruikt...

  reageer
 • Bromsnor

   

  Volgens een aanwezige niet. Was het volgens u een tegenligger, de fiets reed op de verkeerde weghelft of bij het inhalen, de fiets reed ook op de andere weghelft. Uw auto reed niet op de verkeerde helft want dan had hij wel alle fietsers geraakt.

 • Antje Ha

   

  Het meest storende is het geroep en gescheld van zulke groepen. Dat heb je ook al met scootmobielgebruikers, die zitten ook te schreeuwen dat je ruimte moet maken. Of meneer hier nu een object geraakt heeft zal wel een vraag blijven. Er is alleen een verklaring van de wielrennerts.

 • Dorpsgenoot

   

  Dit is het toppunt van speculatie. Niet omdat het niet bewezen is en misschien in algemene zin waar zou kunnen zijn, maar omdat het complete kul is. Dit is niet op de snelweg, lijkt niet op een snelweg en wel een mooie plek om te fietsen trouwens.

  reageer
 • M.G.

   

  Knuphark.. dit is een b-weg naast de snelweg.. wat denk ik zelf l!!

  reageer
 • De ingenieur

   

  Het is de paralleweg. Verhard en twee rijstroken. U weet niet wat een B-weg is.

 • de accountant

   

  De schade is zo'n 15.000 Euro aan nooddiensten inzet en meneer zijn overige medische kosten. Een aardige hobby om fit te blijven.

  reageer
 • Ed

   

  Zeker zonde van het geld. Sommige "wielrenners" zijn gewoon te onvoorzichtig (of dat hier ook het geval was, weet ik niet). Anderzijds: fitte mensen hebben gemiddeld juist minder medische kosten dan mensen die ongezond leven.

 • laat alle reacties zien
 • Steven Stedenwijker

   

  Komt dat niet gewoon door de hoge snelheid en het rijden in groepsverband? Dit alles op een lichtmetalen fietsje van niets met alleen een helm als bescherming. Als je met 30-40 km/h tegen de bestrating gaat doet dat wel zeer.

  reageer
 • verplegert

   

  Het recept voor een snelle sleutelbeen breuk. Net als bij wielrenners en paardrijders. Koning Willem III (van Engeland) kwam er nog door te overlijden.

 • Me

   

  Het is allemaal heel erg voor alle betrokken partijen maar hoe heeft dit kunnen gebeuren? Want als iedereen inclisief de wielrenner zich aan de verkeersregels houden kan er weinig fout gaan. Nu blijkt vaak het rijgedrag van wielrenners nogal te wensen over te laten en hun eigen regels erop na houden en vaak veroorzaakt dat ongevallenmet veel letsel of nog erger. Ik zeg niet dat dit nu ook zo is.

  reageer
 • .\/\/.

   

  Een dag niet geklaagd is een dag niet geleefd hè?

 • Me dunkt

   

  Zeg dan niets...

 • Me dunkt

   

  Zeg dan niets...

 • Jesse

   

  Balen. Ben je net zo lekker aan het fietsen voorkom je dit. Hoop dat de persoon snel opknapt en niks mankeert. Word snel beter. Beterschap💪

  reageer
 • Dirk Zaan

   

  Voorkom??? De man is naar het ziekenhuis gebracht omdat hij WEL wat mankeert. Heeft u het artikel gelezen?

 • Wielrenner

   

  Heel veel sterkte voor alle betrokkenen en beterschap gewenst aan het slachtoffer.

  reageer
 • Dario

   

  De traumahelikopter is naar het isala ziekenhuis in Zwolle gegaam.

  reageer
 • Danny

   

  Ziekenhuis waarschijnlijk isala Zwolle het was een heli uit Amsterdam die vanuit Zwolle richting Amsterdam terug vloog 20:50u

  reageer
 • Tuuk

   

  Tjongejonge lekker belangrijk! Wat maakt het uit hoe die vliegt en waarheen! Sterkte voor de wielrenner en zijn familie!

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert