Wielrenner ernstig gewond bij valpartij Ketelbrug

SWIFTERBANT • Wo 17 mei 2017 | 20:06 • Woensdag 17 mei 2017 | 20:06
Bij een valpartij van een groep wielrenners op de Ketelmeerdijk vlak bij de Ketelbrug is één van de fietsers ernstig gewond geraakt. Het slachtoffer is een 59-jarige man uit Oldebroek. 

Het ongeluk gebeurde woensdagavond rond 19.00 uur. De man viel toen hij door nog onbekende oorzaak tegen een voorbijkomende auto met aanhanger reed. De wielrenner kwam daarbij hard op het asfalt terecht.

Personeel van de traumahelikopter werd ingevlogen om hulp te verlenen. Het slachtoffer is door ambulancepersoneel samen met de wielrenners naar de traumahelikopter gedragen. Deze heeft de wielrenner naar het ziekenhuis in Zwolle gebracht. 

De fiets van het slachtoffer raakte zwaar beschadigd. Zo zijn het stuur en de voorvork afgebroken. De bestuurder van de auto, een 49-jarige man uit IJsselmuiden, is gehoord als verdachte. Onderzoek moet uitwijzen of de bestuurder ook iets te verwijten valt.

 

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel