Studenten brengen ‘emmertaxi’ op de markt

DRONTEN
Een kruiwagen, maar dan speciaal voor emmers. Dat is wat vier studenten van de Aeres Hogeschool in Dronten hebben ontwikkeld. Hun ‘emmertaxi’ kan gebruikt worden om zes emmers tegelijkertijd te vervoeren.

Iets dat volgens de studenten goed van pas komt bij melkveehouders. Zij gebruiken vaak emmers bij het voeden van jonge kalfjes. De emmertaxi zorgt er voor dat ze niet met de zware emmers hoeven te sjouwen.

Het idee van de tweedejaars studenten Bedrijfskunde & Agrifoodbusiness is ontwikkeld als onderdeel van hun opleiding. Eén van de studenten zag dat zijn moeder altijd aan het sjouwen was met de met melk gevulde emmers. De taxi wordt nu door jongeren op de markt gebracht voor 295 euro.

reacties (4)

 • Piet Suikerbiet

   

  Lekker gewerkt Danny!

  reageer
 • Den

   

  Het zo simpel: of het is niet goed, maar als dat het wel is, dan deugt het natuurlijk niet! Jammere reactie Danny. Deze jonge gasten proberen wat moois en goeds van hun opleiding te maken. Zoveel andere jonge gasten hier in de buurt die bij hun bij elkaar geplakte Honda Civic en met een jointje de gehel dag doorkomen omdat ze geen zin hebben in school en werken niet in hun woordenboek staat.

  reageer
 • Wammes

   

  Kan die melkveehouder niet beter een melk-leiding aanleggen? Kost eenmalig wat meer, maar daarna het bespaart het je een hoop geloop/tijd/geld.

  reageer
 • Danny

   

  Elke beetje handige boer last een dergelijk ding zelf wel in elkaar. Materiaalkosten maximaal € 100,- Ergonomie is ook niet sterkste kant van deze studenten. Met dit ding krijg je die standaard steeds tegen je hielen aan. Uitdaging; maak een 2de versie die beter is :)

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert