Plan voor sociale supermarkt

ALMERE
De gemeente Almere wil in de toekomst graag een sociale supermarkt. Hier kunnen minima goedkoop boodschappen doen en mogelijk ook nog geholpen worden hun financiële situatie te verbeteren. Daarom organiseerde de PvdA en Leefbaar Almere een miniconferentie om ideeën hierover uit te wisselen en te zoeken naar samenwerkingsmogelijkheden.

In Almere zijn al diverse initiatieven, zoals het Voedselloket Almere en Coalitie Buitengewoon die minima helpen met boodschappen. De gemeente zoekt nu manieren om die krachten te bundelen omdat dit efficiënter en goedkoper is. De conferentie was hiervoor een eerste ontmoetingsplek.

Ongeveer zestig belangstellenden lieten zich inspireren en informeren over de mogelijkheden. Daarbij werd ook gekeken naar hoe het werkt bij vergelijkbare supermarkten in andere plaatsen, zoals Rotterdam en Helmond. Een echte conclusie is niet getrokken, daarvoor liepen de meningen te veel uiteen. Het onderwerp komt later dit jaar op de agenda van de Politieke Markt.

reacties (6)

 • Schooier

   

  Zo kennen we de PvdA weer. In plaats van mensen een betere toekomst te bieden houdt men ze liever afhankelijk. Want dan kan je je stemvee beter beinvloeden. Dezelfde PvdA die in Amsterdam die haatsmurf Elatik 12000 Euro per maand laat verdienen voor zulke pareltjes als hoofddoekjes bij de politie! Kan niet wachten tot de lokale verkiezingen volgend jaar! Tijd om de PvdA, en LA, ook wel bekend als de PvdA-light van Almere, electoraal in de pan te hakken, en dit land te bevrijden van deze socialistische uitvreters!

  reageer
 • Wammes

   

  "Zonder dat daar een negatief label opgeplakt wordt". Dat label hoeft natuurlijk niemand meer te plakken. Zodra jij die supermarkt binnenloopt weet men genoeg. Volgens mij werkt dat aardig stigmatiserend en kun je er beter voor zorgen dat deze mensen wat meer geld in de knip hebben. Enfin, de mevrouw uit Rotterdam weet het: de gemeente gaat dit helemaal niet oplossen. Als je wilt dat er iets verandert, voor jezelf of anderen, zul je zelf actie moeten ondernemen.

  reageer
 • Esther

   

  Dat het binnenlopen van een sociale supermarkt of sociaal warenhuis stigmatiserend zou werken, daar ben ik het dus niet mee eens, als je de winkel openstelt voor iedereen en een goed systeem hebt, worden alle klanten gelijk behandeld en ziet geen mens het verschil...of je nu in een mercedes komt aanrijden of op kapotte schoenen aan komt lopen. Verdiep je eens in de materie...het kan echt.

 • Barbara

   

  Sociale Supermarkt? Als je daar volwaardig voedsel zou gaan verkopen zal het een geweldig opbouwende steun zijn voor de minima die er zichtbaar vaak wat bleekneuzerig uitzien door de achterstand die zij hebben opgelopen. Dan kunnen de overige supers het overschot aan blikvoer gaan verkopen aan degene die wel tegen een stootje kunnen. Duurzaam tot een groep van minima behoren komt men kennelijk niet snel van af, maar voorlopig zullen de mondjes van deze initiatiefnemers met woorden en vergaderen gevuld worden om dit niet onaardige plan bevredigd te krijgen. Duurzaam minima zo blijkt komt men kennelijk niet snel vanaf. Goede zorg voor hen is dus noodzakelijk.

  reageer
 • Kees

   

  Activeren is beter

 • Johan.

   

  Goed werk

  reageer
 • tweedeling

   

  We hebben al een gedoogde schaduw economie, dus waar gaat het nog over? Beginnen maar.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • wendy

   

  Armoede moet je bestrijden en niet regisseren. Klijnsma zal glunderen van oor tot oor bij dergelijke initiatieven, maar het probleem word niet opgelost.

  reageer
 • .AA.

   

  Dit neigt naar discriminatie.....Armoede kun je op 1 manier oplossen: Zorg dat je werkt en zorg dat je uitgaven niet je inkomsten overstijgen.....

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert