Plan voor sociale supermarkt

ALMERE • Wo 17 mei 2017 | 22:29 • Woensdag 17 mei 2017 | 22:29
De gemeente Almere wil in de toekomst graag een sociale supermarkt. Hier kunnen minima goedkoop boodschappen doen en mogelijk ook nog geholpen worden hun financiële situatie te verbeteren. Daarom organiseerde de PvdA en Leefbaar Almere een miniconferentie om ideeën hierover uit te wisselen en te zoeken naar samenwerkingsmogelijkheden.

In Almere zijn al diverse initiatieven, zoals het Voedselloket Almere en Coalitie Buitengewoon die minima helpen met boodschappen. De gemeente zoekt nu manieren om die krachten te bundelen omdat dit efficiënter en goedkoper is. De conferentie was hiervoor een eerste ontmoetingsplek.

Ongeveer zestig belangstellenden lieten zich inspireren en informeren over de mogelijkheden. Daarbij werd ook gekeken naar hoe het werkt bij vergelijkbare supermarkten in andere plaatsen, zoals Rotterdam en Helmond. Een echte conclusie is niet getrokken, daarvoor liepen de meningen te veel uiteen. Het onderwerp komt later dit jaar op de agenda van de Politieke Markt.
[https://twitter.com/AlmerePvda/status/864899674217619456]

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel