'Leg kunstgrasveld Batavia'90 bij schoolcampus'

LELYSTAD
Het eventuele nieuwe kunstgrasveld voor Batavia'90 zou bij de nieuwe onderwijscampus moeten komen. Het kan dan door de weeks overdag worden gebruikt door scholieren en 's avonds en in het weekeinde door voetballers. 

Dat idee brengt de InwonersPartij Lelystad dinsdag in tijdens het overleg van de gemeenteraad over de nieuwe Kadernota. Daarin staat dat een nieuw kunstgrasveld vier ton kost. De gemeente wil daarvan drie ton betalen; de vereniging zou zelf één ton moeten opbrengen.

Een verplaatsing van de voetbalvereniging richting de campus, die bij de Rietlanden komt, sluit de InwonersPartij ook niet uit. 

reacties (2)

 • Jantje

   

  Verplaatsing naar de campus ? Zijn er dan problemen op de huidige plek ? Of komt woningbouw op de huidige plek beter uit ?

  reageer
 • Johan

   

  Of er problemen zijn????? Ga maar eens praten met de buurtbewoners. De vereniging zit in de lift en de parkeervoorzieningen zijn veel te beperkt met als gevolg overlast in de wijk. Het is een uitstekend idee omdat je op deze manier ook de buitensportvoorzieningen in de Campus kan optimaliseren. Eerder onderzoek heeft uitgewezen dat de buitensportruimte nu onvoldoende is om de toekomstige 4000 leerlingen te laten sporten. De gemeente heeft in 2007 al een uitstekende zet gedaan door daar de extra sporthal neer te zetten dus dat lijkt mij een redelijk vooruitziende visie geweest. Begrijp niet dat niet meer partijen op dit idee zijn gekomen. En ja de economie trekt aan dus een mooie plek voor een woningbouwlocatie waarmee je de verhuizing kunt betalen en de kosten voor de realisatie van de campus kan drukken. Kortom; je geeft ruimte aan de wijk, ruimte aan de club en ruimte aan het onderwijs om te kunnen bewegen. Ik zeg doen!!1

 • Flevolander

   

  Goed getimed weer. Na alle ophef over kunstgras roepen juist de eredivisieclubs op tot een verbod van het kunstgras. En wat wil Lelystad? Kunstgras. Is er hier dan niemand met een vooruitziende blik op het gemeentehuis? Die campus is sowieso gedoemd te mislukken. Net als de rest van de meeste projecten hier. Visionairs zijn er nodig om deze stad uit het slop te trekken.

  reageer
 • Frits

   

  Een campus gecombineerd met een sportcomplex is visionair. Goed idee van de Inwonerspartij.

 • Tuuk

   

  Nee er zijn positievere mensen nodig om de stad uit het slop te trekken! En daar ga jij dus niet bij helpen. Waarom moet men altijd negatief reageren over van alles wat de gemeente wil doen? In de jaren 70 bij de start van de middenschool stond heel Nederland op zijn kop, in Lelystad waren ze gek dat ze dat doen. En is het fout gegaan? NEE, juist niet. Dus die Campus gaat ook wel goed komen!

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert