82 betaalbare huurwoningen in De Aardbei

ALMERE
In het gebouw De Aardbei in Almere Stad komen 82 betaalbare huurwoningen voor studenten en jongeren uit Almere die starten op de woningmarkt. Onder de naam WOOW (Wonen Ontmoeten Ontspannen en Werken) gaat jongerenhuisvester Socius Wonen De Aardbei transformeren. Dat laat de gemeente Almere donderdag weten.

Ontmoetingsruimten
Naast huisvesting voor jongeren komen er onder meer ontmoetingsruimten en werkplekken voor jonge ondernemers. Binnenkort organiseert Socius een ontmoeting voor iedereen die interesse heeft in het project. 

Levendigheid centrum
Wethouder Vastgoed Mark Pol is enthousiast: "Het laat zien hoe wij onze gemeentelijke gebouwen die hun oorspronkelijke functie hebben verloren kunnen transformeren tot het type woning waar vraag naar is. Bovendien heeft Socius goed geluisterd naar de beoogde doelgroep en hun wensen om ook te kunnen werken en ontspannen op de plek waar ze wonen verwerkt in het concept. Het draagt in die zin ook bij aan de levendigheid in het centrum. De transformatie kan een inspirerend voorbeeld zijn voor andere eigenaren van leegstaande kantoorpanden in het centrum van Almere."

Pabo
De Aardbei is het rode gebouw aan de Cinemadreef. Eerder was dit gebouw in gebruik als Pabo Almere en tandartsenopleiding ACTA. Ook was de Dienst Stedelijke Ontwikkeling van de gemeente tijdelijk gehuisvest in het pand tegenover het stadhuis.


reacties (8)

 • Bergerac

   

  Het idee komt op mij positief over. Alleen wat noemt men betaalbaar wonen?Als men huursubsidie nodig heeft om daar te kunnen wonen is het toch niet meer betaalbaar?

  reageer
 • Boels

   

  Eindelijk! Er moeten veel meer woningen komen met een maandhuur beduiden onder €711.

  reageer
 • Faerie

   

  Helemaal leuk, maar hoop dat de huren inderdaad echt betaalbaar zijn. Want wat ze nu betaalbaar noemen is dat ook net niet echt. Daarnaast blijf ik volhouden dat er ook veel meer eengezinswoningen en grotere woningen gebouwd moeten worden. Mensen willen gewoon niet eeuwig in een klein hok zitten. En er zouden ook voldoende kleine woonruimtes vrijkomen als men fatsoenlijk zou kunnen doorstromen, maar dat is niet het geval.

  reageer
 • Rob Dooren

   

  Kijk, dit is ronduit Goed Nieuws!

  reageer
 • Emma

   

  Top. Geen afbraak, maar andere functie geven.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Victor

   

  Nu pas

  reageer
 • almere

   

  huren vanaf 500 euro per maand

  reageer
 • Koosje

   

  Dat zou top zijn!

 • erik

   

  Super nieuws voor dit gebouw en Dé stad

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert