Zuiderduin wint NEPROM gebiedsontwikkelingsprijs

ALMERE
Het project Zuiderduin in Almere heeft een prijs gewonnen voor de manier waarop overheid en marktpartijen samenwerken bij de ontwikkeling van het gebied. De zogeheten NEPROM-prijs voor locatie-ontwikkeling werd donderdag uitgereikt in Den Bosch, tijdens de Dag van de Projectontwikkeling.

De jury prees de manier waarop de gemeente Almere en ontwikkelaar Amvest hebben samengewerkt bij het realiseren van Zuiderduin, in het kustgebied van stadsdeel Poort. Ook de manier waarop de toekomstige bewoners bij het project zijn betrokken, vond waardering in de ogen van de jury. Die bewoners zijn als 'ambassadeur' ingezet en vanaf het begin is geprobeerd een community op te bouwen.

De NEPROM is een vereniging van projectontwikkelaars. Het is de zevende keer dat de prijs wordt uitgereikt. Dit jaar is Almere gekozen uit 18 inzendingen.reacties (4)

 • Wilma

   

  Ziet er prachtig uit , alleen zo jammer dat er nog meer flats tussen worden gebouwd.

  reageer
 • Michael

   

  Van harte gefeliciteerd gemeente Almere en Amvest met deze prijs !!

  reageer
 • Karel

   

  Nu ziet het er nog mooi uit, maar wie houdt het zo netjes? Niet de gemeente, vermoed ik, want die bezuinigt op alles voor de Flopriade. De huizen staan trouwens erg dicht op elkaar, vind ik. Nou ja, ik zou toch niet in Poort willen wonen.

  reageer
 • Bart Bultman

   

  Leuk voor de gemeente. Proficiat met deze onderscheiding.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert