Bewoners nog steeds niet gerust over komst containerwoningen

ALMERE
Bewoners van Tussen de Vaarten in Almere zijn er nog steeds niet gerust op dat zij geen overlast gaan krijgen van 48 containerwoningen in hun wijk. Deze komen in de buurt van de Thérèse Schwartzestraat en de Jozef Israëlslaan. Bewoners hebben meerdere keren bij de gemeente aangegeven hier ongelukkig mee te zijn.

Het plan om jongeren te plaatsen die onder toezicht staan van Het Leger des Heils heeft de gemeente eerder al laten varen. Volgens wethouder Tjeerd Herrema was daar onvoldoende draagvlak voor in de buurt. Hij zei donderdagavond tijdens de Politieke Markt dat de containerwoningen nu beschikbaar komen voor iedereen. Mensen uit de buurt krijgen voorrang.

De direct omwonenden zijn blij met de toezegging dat de probleemjongeren niet komen, maar de zorgen zijn nog niet weg omdat ze niet weten wie er wel komen wonen. De 48 woningen komen op een relatief klein gebied. Dat levert volgens de omwonenden altijd geluidsoverlast op.

De fractie van de PVV overweegt een motie in te dienen voor een alternatieve locatie in Almere.

reacties (13)

 • Stephan

   

  @Jo: de bungalows aan de Therese Schwartzestraat verkopen als warme broodjes. Het zijn voormalige huurwoningen en zijn blijkbaar zeer gewild ondanks de tijdelijke komst van deze woningen die ik overigens fraai vind. Won zelf op een paar honderd meter van de bouwlocatie.

  reageer
 • Jo

   

  Dus merendeel staat al op basis van de borden verkocht.

  reageer
 • William

   

  Ik wokn in Tussen de Vaarten Noord. Het gedeelte wat het eerst gebouwd werd en vlak naast het AZC ligt! En daarom kan ik op basis van het aantal borden 'te koop' in voortuinen zie dat het verkopen geen enkel probleem is.

  reageer
 • .\/\/.

   

  Mensen vinden alles goed als het maar ver weg is.

  reageer
 • Jo

   

  Waar woont gijzelf, om begrip te tonen. Om die zoete broodjes te kunnen verkopen.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • William

   

  Hahahahaha, weer typisch nederlands. Iedereen moet geholpen worden. Voor iedereen moet een plaatsje zijn. Maar niet in mijn achtertuin! Nimby noemen ze dat. Not in my backyard. Mensen kom op. Jaren geleden toen de wijk gebouwd werd, kwam het besluit tot een asielzoekerscentrum. Alle kopers van woningen in de nieuwbouwwijk tdv op hun achterste benen want het zou ten kostte gaan van de leefbaarheid, de woningen zouden minder waard worden en we zouden last krijgen van gespuis in de wijk. En nu? Niks aan de hand, de huizen verkopen als zoete broodjes en de mensen die in het azc wonen zijn niemand tot last. Laat het gebeuren en kijk wat je er zelf aan kunt doen om ervoor te zorgen dat we hier met ons allen kunnen wonen.

  reageer
 • Hannes

   

  Bewoners nog steeds niet gerust over de komst van een onzekere Floriade, en een autoloze woonwijk wat pas in 2027; wat ten kosten moet gaan van betaalbare woningen, en de verpaupering van bepaalde oude wijken!!!

  reageer
 • FJvH

   

  Nee we zullen die container woningen bij jou om de hoek zetten. Kijken wat je ervan vindt als jouw spullen vernield of gestolen zijn. Gewoon ergens op een braak liggend terrein zetten, waar niemand last van ze heeft.

  reageer
 • Ed Molenaar

   

  Tijdens de presentatie van de gemeente in Buurtcentrum Cobra, werd verteld dat er alleen "normale" jongeren uit de eigen wijk daar zouden komen wonen. Jongeren die het huis uit gaan, waarvan dit een tussenfase zou zijn voor naar een vervolgwoning.

  reageer
 • Dirk

   

  ja de pvv laat zich ook weer horen problemen mee soms ? als er een andere plek gevonden word komen die containers daar , of neem jij ze in je huis er bij dan .

  reageer
 • anja

   

  Bijna in het stadhuis http://www.omroepflevoland.nl/nieuws/147356/almere-82-betaalbare-huurwoningen-in-de-aardbei Almere - 82 betaalbare huurwoningen in De Aardbei - #omroepflevoland

  reageer
 • Leo

   

  In de aardbei, lekker dichtbij de stad. Top locatie

  reageer
 • Michael

   

  Tuurlijk de pvv moet ook weer van zich laten horen !!! Waar moeten de jongeren dan gaan wonen in het stadhuis ??

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert