Bewoners nog steeds niet gerust over komst containerwoningen

ALMERE • Do 18 mei 2017 | 20:26 • Donderdag 18 mei 2017 | 20:26
Bewoners van Tussen de Vaarten in Almere zijn er nog steeds niet gerust op dat zij geen overlast gaan krijgen van 48 containerwoningen in hun wijk. Deze komen in de buurt van de Thérèse Schwartzestraat en de Jozef Israëlslaan. Bewoners hebben meerdere keren bij de gemeente aangegeven hier ongelukkig mee te zijn.

Het plan om jongeren te plaatsen die onder toezicht staan van Het Leger des Heils heeft de gemeente eerder al laten varen. Volgens wethouder Tjeerd Herrema was daar onvoldoende draagvlak voor in de buurt. Hij zei donderdagavond tijdens de Politieke Markt dat de containerwoningen nu beschikbaar komen voor iedereen. Mensen uit de buurt krijgen voorrang.

De direct omwonenden zijn blij met de toezegging dat de probleemjongeren niet komen, maar de zorgen zijn nog niet weg omdat ze niet weten wie er wel komen wonen. De 48 woningen komen op een relatief klein gebied. Dat levert volgens de omwonenden altijd geluidsoverlast op.

De fractie van de PVV overweegt een motie in te dienen voor een alternatieve locatie in Almere.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel