Raad verdeeld over binnenhalen Passion in 2022

ALMERE • Do 18 mei 2017 | 21:46 • Donderdag 18 mei 2017 | 21:46
De gemeenteraad van Almere is verdeeld over een plan van ChristenUnie en PvdA om het tv-spektakel The Passion in 2022 naar de stad te halen. Dat bleek donderdagavond tijdens de Politieke Markt, waar een motie van die strekking werd besproken

De meeste partijen vinden dat het geen taak van de gemeente is om een dergelijk evenement binnen te halen. Daarvoor is Almere City Marketing de aangewezen organisatie, vinden zij. Ook hadden enkele partijen moeite met het voorstel om The Passion op Floriadeterrein te laten plaatsvinden. Zij willen het liever in het stadscentrum.

The Passion is een evenement van de omroepen EO en RKK dat de laatste jaren vlak voor Pasen in een Nederlandse stad wordt gehouden en live op tv wordt uitgezonden. ChristenUnie en PvdA willen het in het jaar van de Floriade naar Almere halen, omdat dat een positieve bijdrage kan leveren aan het imago van de stad. Er komen duizenden bezoekers op af en de tv-uitzending wordt doorgaans door miljoenen mensen bekeken.

De beide partijen beraden zich nu op een nieuw voorstel, waarin Almere City Marketing een rol krijgt in het naar Almere halen van The Passion.


[https://twitter.com/VVDAlmere/status/865291673949138945]

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel