Akkoord over ontwikkeling Flight District

LELYSTAD • Vr 19 mei 2017 | 15:34 • Vrijdag 19 mei 2017 | 15:34
Schiphol en gebiedsontwikkelaar Omala tekenen maandag een overeenkomst om samen het gebied tegenover de nieuwe terminal van Lelystad Airport te ontwikkelen. 

Het gaat om 18 hectare grond in het Flight District, gelegen langs de Larserweg en de nieuwe Anthony Fokkerweg naar het vliegveld. Hier kunnen onder meer hotels en kantoren komen. Schiphol Real Estate helpt Omala bij het ontwikkelen van de kavels. Begin 2016 kondigde de vastgoeddochter van Schiphol al aan dat zij een belang in Omala zou nemen. Omala is al een tijd met enkele potentiële bedrijven in gesprek, waaronder hotels.

Het is de tweede overeenkomst in korte tijd voor Omala. Op 5 mei werd bekend dat het Spaanse modeconcern Inditex op het Lelystad Airport Businesspark in 2018 haar Europese distributiecentrum bouwt. Voorbereidende werkzaamheden op de 35 hectare grote kavel zijn deze week begonnen.

Omala is eigendom van de gemeenten Lelystad, Almere en de provincie Flevoland en heeft jarenlang geen grond weten te verkopen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel