Akkoord over ontwikkeling Flight District

LELYSTAD
Schiphol en gebiedsontwikkelaar Omala tekenen maandag een overeenkomst om samen het gebied tegenover de nieuwe terminal van Lelystad Airport te ontwikkelen. 

Het gaat om 18 hectare grond in het Flight District, gelegen langs de Larserweg en de nieuwe Anthony Fokkerweg naar het vliegveld. Hier kunnen onder meer hotels en kantoren komen. Schiphol Real Estate helpt Omala bij het ontwikkelen van de kavels. Begin 2016 kondigde de vastgoeddochter van Schiphol al aan dat zij een belang in Omala zou nemen. Omala is al een tijd met enkele potentiële bedrijven in gesprek, waaronder hotels.

Het is de tweede overeenkomst in korte tijd voor Omala. Op 5 mei werd bekend dat het Spaanse modeconcern Inditex op het Lelystad Airport Businesspark in 2018 haar Europese distributiecentrum bouwt. Voorbereidende werkzaamheden op de 35 hectare grote kavel zijn deze week begonnen.

Omala is eigendom van de gemeenten Lelystad, Almere en de provincie Flevoland en heeft jarenlang geen grond weten te verkopen.

reacties (5)

 • Ed

   

  Klinkt een béétje alsof die (mogelijke) bedrijven er, florerend en wel, al jaren staan......

  reageer
 • Ik wist dat het goed zou komen

  reageer
 • Emile

   

  Eindelijk na zoveel jaar groei in Lelytown top!

  reageer
 • Roel

   

  Hier worden wij in Lelystad héél gelukkig van. Het percentage gelukkige inwoners in de Bosatlas stijgt daarmee van 84,1 naar 90.

  reageer
 • Rob Dooren

   

  Dit is nou ronduit TOP positief nieuws! Next....

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert