Corporatie Mercatus legt nadruk op sociale rol

FLEVOLAND
Woningcorporatie Mercatus in Noordoostpolder wil zich meer opstellen als dienstverlener die hulp biedt als huurders in de problemen raken door eenzaamheid, verwaarlozing of dementie. Directeur Ton Beurmanjer beschouwt dat als een verantwoordelijkheid van de corporatie, zegt hij in het tv-programma Over Flevoland Gesproken dat zaterdag wordt uitgezonden.

Beurmanjer was ontevreden over de oude rol van Mercatus, waarbij de verhuurder de verbinding met de samenleving was kwijtgeraakt. "De bewoner werd klant, en de afstand werd vergroot", zo beschrijft hij die situatie. Volgens de directeur geldt dat in het algemeen voor organisaties in Nederland.

Mercatus zet nu veel meer in op persoonlijk contact met huurders, en wil die waar nodig in contact brengen met organisaties op het gebied van zorg en welzijn.

reacties (5)

 • Opmerkelijk deze vertoning!

   

  De afgelopen jaren was er een werkelijke race aan de gang om iedere huurder uit te persen in corporatie land. De klant was koning werd er gezegd en ondertussen allerlei dure onderhoudspakketen door de strot duwen.Geen genade ,de directeuren gingen met elan door zonder zich te bekommeren om de huisuitzettingen.Blijkbaar keerde de wal het schip?Alleen men belijdt het met woorden en voor de bühne het sociale gezicht ,maar ondertussen hoort men de ontruimingscontainer voor de deur schuiven.

  reageer
 • Kim

   

  Goed zo!! In ieder geval één organisatie die zijn oog op de maatschappij niet verloren is en verder kijk dan zijn eigen functie!

  reageer
 • Theo

   

  Tja na het lezen van de reacties denk ik dat je het voor sommige mensen nooit goed kan doen. Hoe komt dat? Doordat dit soort mensen alleen kijken wat anderen hebben en krijgen maar niet zien wat ze zelf hebben. Prima actie van mercatus.

  reageer
 • Barbara

   

  Kijk aan, van dit soort mensen op dergelijke posten moeten we er meer van hebben!

  reageer
 • Daantje

   

  Goed zo Mercatus!! Jullie snappen wat minister Blok niet snapt. Je verhuurt o.a. aan die mensen die aan de onderkant van onze samenleving zitten, degene die het niet redden of daar regelmatig moeite mee hebben. goed om te lezen daar jullie je ogen en oren open houden hiervoor. Zouden meer woningcorporaties moeten doen.

  reageer
 • pieter

   

  De taak van een coöperatie is het bouwen van betaalbare huurwoningen en het sociaal ondersteunen van mensen hoort thuis bij gemeenten, op deze manier drukt zo'n gemeente weer lekker zijn snor en kunnen ze de daarvoor bestemde centjes weer gebruiken voor prestige objecten, zie het wmo/ggz verhaal bij veel gemeenten.

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert