Bouwplaats Lelystad Airport eenmalig open voor publiek

LELYSTAD
Wat er allemaal komt kijken bij de aanleg van een vliegveld was zaterdag te zien tijdens De Dag van de Bouw in Lelystad. 

Bouwbedrijf Dura Vermeer stelde het bouwterrein bij Lelystad Airport eenmalig open voor het publiek, dat gretig gebruik maakte van dit kijkje achter de schermen.

Dura Vermeer werkt momenteel aan de de start- en landingsbaan, de banen waarover vliegtuigen kunnen taxiën, de opstelplaatsen voor toestellen en de parkeerplaatsen voor de toekomstige passagiers.

De werkzaamheden moeten klaar zijn op 31 december 2017. De verwachting is dat de eerste vakantievluchten vanaf april 2019 kunnen plaatsvinden.

reacties (3)

 • Frits1

   

  Leuk dat u het een mooi bouwwerk vindt, tegelijkertijd noemt u in één adem al 3 miskleunen op! En zo zullen er nog ettelijke volgen!!

  reageer
 • lelystedeling

   

  Gisteren open dag geweest. Fantastisch werk en vooruitgang. Alleenjammer dat de N302 Harderwijk-Lelystad ter hoogte van het de start en landingsbaan NIET verdiept wordt aangelegd, want nu komen de jumbo's op een hoogte van plm. 50 meter over de weg scheren. Projektleider zei dan ook: Dit is een kritisch punt dat U naar voren brengt, ik had het ook liever zo gezien. Nu moeten we een hitte/geluidsschild bouwen ter hoogte van de N302 anders wordt je met auto en al bij de start van een vliegtuig richting Knardijk van de weg geblazen of staan we boven op de rem als er een vliegtuig vanuit de bomenrij (Natuurpark) landt op de verlengde baan, want ook het stukje oude baan richting N302 wordt verlengd en bevindt zich dan nog maar 50 meter van de weg.

  reageer
 • Bas

   

  Was erg interessant en wow wat is die gaan lang en breed! En dan na te gaan dat die baan nog 3 keer zo lang wordt. Verbazingwekkend.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert