Grote uitruk voor nepwapen bij supermarkt

ALMERE
De politie is zaterdagmiddag groot uitgerukt nadat er een melding binnenkwam dat iemand een vuurwapen aan het doorladen was bij de Jumbo in Almere Haven. Dat schrijft de politie op Facebook. 

Met zes auto's reden agenten, gehuld in special vesten, er met spoed heen. Eenmaal bij de supermarkt bleek dat het ging om een speelgoedwapen van de kermis. 

Volgens de politie liep het dus met een sisser af, maar had het nepwapen er ook voor kunnen zorgen dat het goed mis was gegaan. Agenten mogen namelijk op een verdachte schieten als ze denken dat er een echt vuurwapen in het spel is en de verdachte niet reageert op bevelen. Daarom verzoekt de politie mensen met klem om nepwapens thuis te laten. 

reacties (4)

 • Jan

   

  Allemaal in beslag nemen, rekening naar die kinderen. Ouders weten er niets af. Kermis-exploitant vergunning intrekken en uitzetten. Grenzen dicht voor dit soort tuig. Nu nog de politiek vinden die dit met harde hand gaat uitvoeren. Bijna gevonden!

  reageer
 • Jerry

   

  Als dit van de kermis komt, alles in beslag nemen, inclusief de kermis attractie. Met een beetje mazzel eind seizoen met een boete weer terug.

  reageer
 • Wil

   

  Vorige jaar het zelfde toen werd de tent gesloten die de kids pistooltje uitgaf. Dus tja politie wist er weer van maar deed niks toen ze kermisdienst hadden en de kids er mee zagen lopen

  reageer
 • Sn

   

  Afgelopen jaar is de speelgoedrichtlijn ingevoerd. Door Europese regelgeving is het bezit van het een speelgoedwapen niet langer strafbaar. Het er mee op straat lopen uiteraard wel.

 • Carl

   

  Indien het een volwassene was, gewoon alle kosten verhalen. Indien een kind, kosten op ouders herhalen aangevuld met een cursus over opvoeden. Leren ze het wel af...

  reageer
 • Ray

   

  Beetje een kortzichtige reactie Carl. Het is niet verboden, de politie "verzoekt met klem". Dan moeten ze het strafbaar maken. Je kan een volwassene niet straffen voor iets wat zich in een grijs gebied bevind. Iemand krijgt het op de kermis en dan ga je er vanuit dat je geen verboden spullen toegereikt krijgt, toch? Daarnaast denk ik dat de persoon die het nepwapen in handen had, wel genoeg is geschrokken.

 • ./\/\/.

   

  ...em het gebruikelijk gezever over de kosten, doodleuk in de bevelende wijs....zucht.

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert