Kampenaar wint frikandellenwedstrijd met 24 stuks

BIDDINGHUIZEN
Viktor Kamstra uit Kampen heeft zaterdagavond de derde editie van de frikandellenwedstrijd in Biddinghuizen gewonnen. Hij wist 24 frikandellen binnen een uur op te eten en ook binnen te houden. De winnaar van de vorige twee edities, Cees Bouma uit Biddinghuizen, werd derde met 18 frikandellen. 

In totaal deden er dertig deelnemers mee. Een recordaantal volgens de organisatie. Bij de vorige twee wedstrijden deden er niet meer dan tien eters mee. Dankzij een post op Facebook schoot het aantal deelnemers de lucht in. Op een gegeven moment moest de organisatie zelfs een stop zetten op het aantal aanmeldingen. Anders hadden er vijftig frikandelleneters mee gedaan, en dat was te veel.

Het kampioenschap frikandellen eten werd gehouden ter afsluiting van de feestweek in Biddinghuizen.

reacties (15)

 • De meester

   

  to rout en to route zijn twee verschillende werkwoorden, veels engelstaligen weten dat niet en vooral amerikanen weten helemaal niets.

  reageer
 • .\/\/.

   

  De taal is eigendom van de gebruiker. Taal is ook voortdurend aan verandering onderhevig, anders zouden we allemaal nog een soort Germaans spreken. Overigens ken ik het woord 'Frikadel' (zonder n dus) uit de indische keuken.

  reageer
 • John

   

  Google raadplegen? Google is een zoekmachine en beweert zelf helemaal niets. Werkt net als een bibliotheek; wie weet waar hij moet zoeken vind de juiste informatie. Ik raadpleeg sites van bedrijven, instellingen en verenigingen die echt wel serieus en betrouwbaar geacht mogen worden. Heb je de door mij genoemde bronnen ook nagelezen? En op welke bron is jouw bewering eigenlijk gebaseerd? Ik wil best wel aannemen dat jij gelijk hebt, maar dat gaat niet als je niet met argumenten komt. Fricandeau is trouwens weer heel iets anders.

  reageer
 • John

   

  De ingenieur weet het weer het beter dan het bedrijf dat de frikandel in zijn huidige vorm op de markt bracht? Zijn wij nu zo dom, of is hij zo... ? In mijn jeugd heten die dingen altijd al 'frikandellen', pas in de jaren tachtig, negentig stond er soms ineens 'frikadel' op de kantinemenulijsten en een enkele verpakking. Lijkt me dus logischer dat het destijds een poosje verkeerd (of 'hip' zo je wilt) is gegaan. Wat router betreft, wel eens van Amerikaans Engels gehoord? Er zijn ook hele volksstammen native speakers die 'rauwter' zeggen ipv 'roeter'.

  reageer
 • De ingenieur

   

  Frikadel als gehaktbal is vooral Duits. Frikandel is gewoon fout gespeld maar omdat iedereen het doet gaan mensen dat maar als normaal zien. Tegenwoordig zegt men 'volle bak' als inspanning terwijl het over een vol theater gaat. Men zegt 'het nergens over' terwijl het juist wel ergens over gaat. De sporter is vaak ongeletterd, net als het journaille. Ook zegt men wiefie terwijl het waifai zou moeten zijn, dit terwijl men dan wel rauter zegt terwijl het router moet zijn. Alles om maar hip te lijken met steenkolen-engels.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Dirk Zaan

   

  Het avondeten voor de rest van de week is weer in huis.

  reageer
 • De meester

   

  Google is wel het laatste wat je moet raadplegen. Het is fricandeau en frikadel. Dat iedereen het fout doet wil niet zeggen dat het dan eigenlijk goed zijn zijn of worden. Ook al doet google alsof dat juist wel zo is.

  reageer
 • Jacob

   

  De frikandel, met een n, is een langwerpige vleessnack die gefrituurd wordt; frikandellen worden vooral in Nederland gegeten. De frikadel, zonder n, is een soort gehaktbal; frikadellen worden vooral in België gegeten.

  reageer
 • John

   

  Nee, frikandel, met een n. Een frikadel (zonder n) is een gehaktbal. Neem ook even een kijkje op de website van Onze Taal, zoek het op in de Van Dale, kijk op Wikipedia of geef op Google een zoekopdracht naar afbeelding in.

  reageer
 • kees d.

   

  Vertel in welke supermarkt koop jij frikadellen? Net nog in twee supers geweest ze verkopen echt alleen maar frikandellen.

  reageer
 • .\/\/.

   

  Dat maken we zelf wel uit. En bovendien staat het in de woordenlijst Nederlandse Taal, dusssss.....

  reageer
 • Joop

   

  Nou gefeliciteerd dan ben je wel erg goed

  reageer
 • De meester

   

  frikAdellen, zonder N.

  reageer
 • Albert

   

  Mijn record staat nog altijd op 72

  reageer
 • Joop

   

  Wel jammer dat ik niet meer mocht mee doen . Mijn record staat op 28. Misschien iets anders selecteren .

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert