Ruim 8.000 euro voor actie tegen kinderprostitutie

ALMERE
Diverse bekende Almeerders hebben de afgelopen week in totaal 8.000 euro opgehaald voor de actie Lock me up - Free a Girl. Vanaf dinsdag lieten elke dag twee Almeerders zich twaalf uur lang bij Brasserie Julia in Almere Haven opsluiten in een hokje van 2 bij 1 meter.

De actie was bedoeld om aandacht te vragen voor duizenden meisjes die in India opgesloten worden in bordelen en gedwongen worden tot prostitutie. In heel Nederland lieten ruim 200 mensen zich vrijwillig opsluiten om de actie te steunen. In totaal is er ruim 400.000 euro opgehaald.

Met dat geld wil Free a Girl proberen zoveel mogelijk meisjes uit de prostitutie te bevrijden. De organisatie is er trots op dat zoveel mensen zich hebben ingezet om daarvoor geld bijeen te brengen. In Almere hebben onder anderen zangeres Lee Ann en zanger Mario Broerse zich laten opsluiten. 

reacties (1)

 • Fred

   

  Mooi dat er geld is opgehaald voor dit doel. Jammer alleen dat als je je laat opsluiten dat je dan met een glas wijn in de kooi gaat zitten. Dan ga je volgens het doel voorbij hetgeen ik jammer vind. Bij andere 'opsluitingen' in het was het 12 uur met een kopje rijst en een beetje water. Met dit principe zit je bij juist wel bij de leefomstandigheden hoe het in werkelijkheid is. De opsluitingen bij Julia leek wel een promotie voor je eigen persoonlijkheid, jammer...

  reageer
 • Jond

   

  Fred heeft helemaal gelijk. Enkele mensen achter de Business Challenge zijn ook de organisatoren van deze aktie in Almere. Dit is alleen maar om te laten zien hoe 'goed' ze zelf wel niet zijn en om 'gezien' te worden.

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert