102.000 euro voor eerste kistje meischol

URK
De veiling van het eerste kistje meischol op Urk heeft maandag 102.000 euro opgeleverd. Het geld gaat naar de stichting Schreeuw om Leven, die zich inzet tegen abortus en euthanasie. De stichting staat vrouwen bij die om financiële redenen een abortus willen plegen. Door ze financieel te steunen hoopt de stichting dat ze daar van afzien. 

Promotie
De veiling van de meischol is opgezet als PR-moment en is de aftrap van de periode waarin de Noordzeeschol op zijn best in. Met name in Duitsland is de ‘Meischolle’ een bekend fenomeen. Ook de rest van de week zijn er op Urk activiteiten ter promotie van de Noordzeevis. Dit met zaterdag als hoogtepunt de traditionele Vlaggetjesdag. 

Bejaardentehuis
De 102.000 euro die het eerste kistje heeft opgeleverd is niet afkomstig van één koper. Er werd geveild via een systeem waarbij alle biedingen bij elkaar worden opgeteld. Een systeem dat vaker gebruikt wordt bij veilingen voor het goede doel. De laatste bieder mag de schol daadwerkelijk mee naar huis nemen. In dit geval was dat Simon Weerstand. Hij geeft de schol weg aan een bejaardentehuis op urk. 

BN'ers 
Bij de veiling waren onder andere schaatsers Ronald en Michel Mulder aanwezig. Zij hielpen de veilingmeester met het in goede banen leiden van de biedingen. Ook SGP-fractievoorzitter Kees van der Staaij was naar Urk gekomen. Het was de bedoeling dat ook ChristenUnie-fractievoorzitter Gert-Jan Segers erbij zou zijn, maar hij was nodig in Den Haag vanwege de kabinetsformatie. 
reacties (15)

 • Knielus

   

  En plots is het hier een discussieforum over abortus geworden😳

  reageer
 • Wilma

   

  Wij vrouwen zijn baas in eigen buik. Vrouwen zeggen nooit: En nu ga ik eens lekker abortus plegen. Het zijn de omstandigheden die ze ze hiertoe dwingen en het is heel erg als ongewenst kind ter wereld te komen. Er zijn voorbeelden te over van kinderen die zeggen, had ik er maar nooit geweest.

  reageer
 • jps

   

  Beste Wilma, Dat kind in jouw buik is het resultaat van een handeling waarbij twee mensen betrokken zijn. Het is dus niet alleen van jouw. Jij kan wel eerder de keus maken voor anticonceptie. Abortus is het afbreken van leven. Beste mensen, denk ook eens vanuit het ongeboren kind. Er is altijd hulp. Daar staat de stichting Schreeuw om Leven voor.

 • Manfred

   

  We kunnen eindeloos en eindeloos blijven discuteren over abortus. Veranderen zal het nooit.

  reageer
 • Dus

   

  Even on topic: wat brengt het eerste vaatje haring ongeveer op? De BNers zullen toch wel wat dieper in de buidel tasten dan de Urkers?

  reageer
 • Jan

   

  Vorig jaar leverde het eerste vaatje haring €90.000 op en het jaar daarvoor (slechts) €56.000. Ter vergelijking de mei schol werd vorig jaar voor €116.000 verkocht (toen was de opbrengst voor stichting KIKA)

 • Zuiderzeeman.

   

  Inderdaad, Urkers hebben het meeste geld. BN'ers houden eenhandig graag op de knip en geven niet gul, WIJ WEL.

 • Knielus

   

  Helemaal geweldig deze opbrengst . Erg zielige reacties van sommigen hier of het nou wel of geen goed doel betreft . Dat mogen ze zelf beslissen ?? Het lijkt me verstandig dat deze wijze mannen met hun commentaren over het doel gewoon zelf uit hun luie stoel komen en ook een ton ophalen voor het doel wat in hun ogen dan wel een goed doel is?! Doe jullie best zou ik zeggen en doe wat!

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Cathy

   

  Ik ben ongewenst kinderloos. Diep triest dat sommige vrouwen geen uitweg zien. Ik had graag zo'n kindje vol liefde willen opvoeden.

  reageer
 • .\/\/.

   

  Mooi bedrag. Ze hebben het geld zelf opgehaald en beslissen zelf waar ze het aan uitgeven.

  reageer
 • jps

   

  @lelystedeling en @koperman ; bescherming van het leven vanaf het prilste begin is alleen maar lovenswaardig. Tegen de onderdrukking van ongeboren LEVEN

  reageer
 • kees d.

   

  Vrouwen in bepaalde omstandigheden moeten een abortus kunnen laten uitvoeren en uiteraard wil ik ook zelf bepalen wanneer mijn leven klaar is. Stichting Schreeuw om leven bemoeit zich met zaken die alleen de individuele persoon aangaat.

  reageer
 • Helena

   

  En het ongeboren kindje? Wat mooi dat Schreeuw om Leven opkomt voor dat kleine individu dat geen rechten heeft in Nederland. En dat ze hulp bieden; het liefst voor maar ook na een abortus.

 • Urker

   

  Geweldige actie weer Prolife urk ik ben trots op jullie

  reageer
 • jurie de kapper

   

  een super resultaat! geweldig. en een super goed doel. en meneer koperman, heeft het ongeboren kind ook die keuze?

  reageer
 • Jos

   

  Helemaal mee eens Frenky. Goed dat ze hiervoor geld overhebben. En zulke bedragen zie je ook niet vaak.

  reageer
 • Lelystedeling

   

  Helemaal eens met Koperman. Anti-abortus club is GEEN goed doel! Hiermee onderdruk je de VRIJE samenleving.

  reageer
 • Bosma ijzer

   

  Vrij samenleving? Ongeboren kinderen vermoorden, is dat vrij? Dwazen in deze maatschappij, jullie weten niet wat jullie zeggen doen en steunen, komt ervan als mensen zelf recht in hand nemen en hem zelf als koning waant, recht zal krom worden, de zogenaamde wijzen zullen nog dwazer worden. Maar dit onschuldig bloed word bezocht. Schreeuw om het leven is een roepende in de woestijn, zij komen gelukkig op voor die die geen stem hebben, en als de stem gaat klinken van de ongeboren vermoorden verberg je dan maar wat niet lukken zal!

 • Sanne

   

  Iemand van de stichting lichtte toe dat uit onderzoek blijkt dat 50 % van de voortijdig afgebroken zwangerschappen (in totaal 31.000 op jaarbasis, onvoorstelbaar wat een enorm getal) plaats vinden om financiële nood van de (aanstaande) moeder. Het programma wil dergelijke vrouwen ondersteunen om niet om die reden tot zo'n ingrijpend besluit te moeten komen. Van harte ondersteunen. Mooi gebaar van Urk.

 • Klaas

   

  Ieder mens heeft recht op leven dus ook een ongeboren kind.jullie praten over het doden van een mensheel makkelijk.laat er maar geen jong gansje gepakt worden want dan zijn de rapen gaar.het verschil tussen mens en dier is volledig vervaagd in de 21ste eeuw

 • Gert

   

  Fijne vrije samenleving, als kinderen vermoord mogen worden in de moederschoot.

 • Koperman

   

  Rare, nare actie. Dit is natuurlijk geen "goed doel" he? Een anti abortus clubje. Vrouwen moeten zelf bepalen wat ze doen. Ook in Urk!

  reageer
 • Frenky

   

  Geweldig weer! En ook een super goed doel.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert