Scootmobiel wordt voortaan thuisbezorgd

LELYSTAD
Mensen die een scootmobiel willen lenen van de gemeente Lelystad, kunnen deze voortaan thuisbezorgd krijgen. De scootmobiel wordt bezorgd en opgehaald door medewerkers van het werkbedrijf Lelystad.

Voorheen moesten mensen die een scootmobiel wilden lenen op eigen kracht naar een uitleenpunt. Deze onhandige situatie is aangekaart door Gehandicapten Overleg Lelystad. De huidige oplossing is afgekeken van de gemeente Noordoostpolder, daar bestaat de bezorgdienst al een paar jaar. Er blijven ook twee uitleenplaatsen voor de scootmobielpools open, die bij de Hanzeborg en De Hoven.

Sinds 2012 is Lelystad begonnen met speciale scootmobielpools. Bewoners hebben namelijk recht op een vergoeding van de gemeente als ze slecht ter been zijn, maar al deze individuele scootmobiels kosten te veel geld. Door pools in te stellen voor mensen die slechts af en toe een scootmobiel nodig hebben hoopte Lelystad geld te besparen.  

In totaal zijn er 10 scootmobiels beschikbaar voor de bezorgdienst van het werkbedrijf. Het gebruik er van is gratis, maar het is alleen voor noodzakelijk gebruik.

reacties (1)

 • Stumpie

   

  Alleen voor noodzakelijk gebruik, lees ik? Welke juffrouw gaat bepalen wat voor iemand noodzakelijk is? Zijn daar regels voor opgesteld?

  reageer
 • Roel

   

  Voorwaarden scootmobiel-uitleen Wanneer u via de scootmobielpool een scootmobiel wilt lenen, moet u aan bepaalde voorwaarden voldoen: U bent woonachtig in gemeente Lelystad en ouder dan 16 jaar; U bent op de hoogte van de verkeersregels die gelden bij gebruik van de scootmobiel. U hoeft niet in het bezit te zijn van een rijbewijs; U heeft de scootmobiel maar af en toe nodig; U gaat netjes met de scootmobiel om; De scootmobiel is verzekerd, de gemeente Lelystad is echter niet aansprakelijk voor schade, waaronder eventueel letsel. Meer informatie Voor vragen en meer informatie kunt u terecht bij Werkbedrijf Lelystad, telefoonnummer 0320 800123, gemeente Lelystad, telefoonnummer 14 0320 of het wijkpunt bij u in de wijk. Informatie over de wijkpunten is te vinden via www.welzijnindewijk.nl .

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert