Gemeente 'zet alles op alles' voor werkgelegenheid

LELYSTAD
De gemeente Lelystad zet alles op alles om er voor te zorgen dat toekomstige werkgelegenheid in de gemeente ook ten goede komt aan haar inwoners. Dat zei wethouder Jop Fackeldey maandagavond in een interview met lokale omroep Radio Lelystad.

Fackeldey doelt op de verwachte werkgelegenheid door onder meer het nieuwe distributiecentrum van Inditex, de uitbreiding van Lelystad Airport en de komst van overslaghaven Flevokust. 

Volgens de wethouder staat Lelystad aan de vooravond van nieuwe ontwikkelingen en wil hij dat Lelystedelingen daar ook van gaan profiteren. Hij wil er voor zorgen dat de extra banen die de bedrijven opleveren worden opgevuld door Lelystedelingen die in hun woonplaats een baan zoeken.  

reacties (10)

 • Wim

   

  Fred zou wel eens gelijk kunnen krijgen

  reageer
 • Frits

   

  Partners werken tegenwoordig vaak allebei. En dan niet allebei in Lelystad. Die mensen verhuizen niet als de partner niet ook een baan in Lelystad vindt. Dat is niet uniek voor Lelystad, maar geldt voor heel veel steden. Daarnaast zijn er veel mensen die elke paar jaar een andere baan hebben. Ook die gaan niet elke keer verhuizen. Zeker niet naar een koophuis.

  reageer
 • Harry Klein

   

  Mooie woorden maken geen daden! Helaas kampt Lelystad met een grote doelgroep laagopgeleiden en kansarmen. Laten wij dat nu eens niet ontkennen. Daar komt geen werkgever op af. Alle programma's en miljoenen die gestoken zijn in de absoluut resultaatloze projecten (niet de windowdressing cijfers) kunnen wij vanaf nu veel beter investeren in talent MBO 4, HBO en WO naar de toekomst. Belofte maakt schuld en deze schuld is niet af te lossen op middellange termijn, daarvoor is de achterstand veel te groot. Eerlijk zijn duurt het langst....zeker op aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen. Daar moet de PvdA toch landelijk haar lesje wel geleerd hebben? "Veel liever mensen van buiten die investeren dan mensen lokaal die blijven frustreren".

  reageer
 • Bas

   

  Dat is echt weer stemmingmakerij en kul. De afhandelde Viggo die de personele bezetting uitviert zit helemaal niet op Schiphol, dus dit is gewoon onzin!

  reageer
 • Lely

   

  Ja, logisch....... maar dat neemt niet weg dat er wel degelijk banen bijkomen in Lelystad. Je kan moeilijk vanaf 0 beginnen, je hebt ook mensen met ervaring nodig. Naar mijn idee een hele mooie ontwikkeling en kans voor Lelystad.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Koos Werkeloos

   

  Statushouders en Polen worden weer voor getrokken. Eigen volk komt altijd op de laatste plaats...

  reageer
 • Dirk

   

  Niet zo zuur Fred. Lach eens naar de zon.

  reageer
 • Esveen

   

  Houdt dan ook Rijkswaterstaat binnen Lelystad. Die wil 4 vestigingen van een tak uit Den Haag, Delft, Utrecht en Lelystad op één vestiging concentreren. Zorg dat dit het Smedinghuis wordt. Maar hier moet de gemeente voor vechten. Doe dat voor dit hoogwaardiger werk.

  reageer
 • Fred

   

  Ze zijn op Schiphol nu al inventariseren wie er eventueel in Lelystad kunnen gaan werken. De baantjes verhuizen samen met de geluidsoverlast mee naar de polder en het zal voor de inwoners van Lelystad nauwelijks banen opleveren. Tegen die tijd zal Fackeldey wel ergens burgemeester zijn en is dan dus niet meer aanspreekbaar op de politieke leugens en beloften die er gedaan zijn.

  reageer
 • Nico Dijkshoorn

   

  Eindelijk hoor ik dit eens uit de mond van een wethouder. Ik verbaas me al jaren over de geringe aandacht voor de inkomende pendel. Kijk 's morgens maar eens bij de invalswegen van Lelystad. Er is dus wel werkgelegenheid in Lelystad. Nu zorgen dat de mensen die hier werken hier ook komen werken. Een verhuispremie?

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert