Kwaliteit zwemwater is meestal uitstekend

FLEVOLAND
De kwaliteit van zwemwater in Flevoland was de afgelopen jaren goed en op zeven van de tien plaatsen zelfs uitstekend. Dat blijkt uit het nieuwste zwemwaterrapport van het Europees Milieuagentschap in Kopenhagen.

Ieder jaar analyseert deze internationale organisatie meetgegevens over recreatiewateren in Europa, waaronder ook 718 locaties in Nederland. De onderzoekers namen tijdens het zwemseizoen monsters en controleerden die op vervuiling en schadelijke stoffen.

In Flevoland werden vorig jaar 21 locaties onderzocht. De gegevens van het Zilverstrand bij Almere en het water bij Netl Park in Kraggenburg ontbreken. De pas aangelegde Wellerwaard in Noordoostpolder lijkt bij het Europees Milieuagentschap nog niet als zwemwater bekend te zijn, want deze ontbreekt op de kaart.

(tekst gaat hieronder nog verder)
[https://localfocus2.appspot.com/59241a5cdcd45]

Uit de cijfers van de jaren 2012 tot 2016 blijkt dat inspanningen om het zwemwater in Nederland schoner te krijgen vruchten afwerpen. De kwaliteit bleek maar op 8 plekken in ons land te zijn verslechterd.

(tekst gaat hieronder nog verder)
[https://localfocus2.appspot.com/59241d7e6087c]

In heel Europa werden meer dan 21.000 zwemplekken onderzocht. Ruim 85 procent kreeg het stempel uitstekend. In minder dan 2 procent van de gevallen werd de minimumstandaard niet gehaald.

In Ierland, het Verenigd Koninkrijk en Slowakije werd relatief veel vervuild zwemwater gevonden. In Italië verslechterde de situatie op 22 locaties. O en ook in Spanje en Denemarken is nog ruimte voor verbetering. Luxemburg, Cyprus, Malta en Griekenland deden het juist goed.

reacties (1)

  • Willem dronte

     

    Alleen is er in het bovenwater blauwalg van april tot november

    reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert