Koning Willem-Alexander en koningin Máxima naar Flevoland

FLEVOLAND
Koning Willem-Alexander en koningin Máxima komen eind volgende maand samen naar Flevoland. Op 29 juni brengen ze een streekbezoek aan Urk, Nagele en Dronten. Dinsdag kwam de koning alleen naar Flevoland, toen om een bezoek te brengen aan de Marker Wadden. 

Waar gaat het koningspaar naar toe? 
Het gezamenlijk bezoek van het koninklijk paar start in de haven van Urk. Daarna gaan ze naar ROC Friese Poort op Urk, Windpark Noordoostpolder, het dorp Nagele en de fabriek van Staay Food Group in Dronten. De dag wordt afgesloten in theater De Meerpaal. 

Willem Alexander op Marker Wadden
Dinsdag ging Willem-Alexander naar het nieuwe Flevolandse eiland om te praten met projectleiders, onderzoekers en uitvoerders. Op het eerste voltooide eiland werd de koning rondgeleid door Roel Posthoorn, projectdirecteur van de Marker Wadden. 

In het Markermeer worden in totaal vijf eilandjes opgespoten, die samen de Marker Wadden vormen. De nieuwe natuur moet de slechte waterkwaliteit in het Markermeer helpen verbeteren. Voor vogels worden de eilandjes een nieuw leefgebied. In 2020 moet het project klaar zijn.Foto's: ANP

reacties (2)

 • Tdb

   

  Kunnen ze op Urk. Alexander even goed uitleggen dat die windenergie-parken weggegooide subsidieslurpende verspilling is. Maar dat zal wel niet, alleen maar een beetje slijmen bij die poppenkast/Oranjes.

  reageer
 • Dus

   

  Leg eens uitwat je bedoeld of wilt, ik snap je niet.

 • Barbara

   

  Leuk uitje voor een Koning, prachtig weer, en zo komt de slobberbroek ook eens uit de kast.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert