Milieueffectrapport Floriade nu volledig

ALMERE
De Almeerse gemeenteraad kan een goed onderbouwd besluit nemen over het bestemmingsplan Almere Centrum Weerwater omdat het milieueffectrapport nu volledig is. Dat zegt de Commissie voor de milieueffectrapportage MER. 

MER was kritisch
De gemeente Almere wil het gebied Almere Centrum Weerwater ontwikkelen. In het gebied van ongeveer 400 hectare is onder meer de Floriadewijk met 600 woningen gepland. Bij de plannen was de commissie in eerste instantie kritisch omdat de gemeente niet op alle onderdelen goed heeft gekeken naar de gevolgen voor het milieu. Zo was niet duidelijk welke uitgangspunten zijn gebruikt bij het verkeers-, geluids-, en luchtonderzoek. Daardoor zei de commissie niet te kunnen controleren of de effecten goed waren beschreven. De MER noemde het rapport toen onvolledig.

Rapport van de gemeente is aangepast
Naar aanleiding van de kritiek heeft de gemeente Almere het rapport aangepast. De Commissie voor de milieueffectrapportage heeft het opnieuw beoordeeld en vindt de beschrijvingen nu in orde.

Duidelijkheid nodig voor overige delen van het plan 
De commissie vraagt wel aandacht voor de milieu-informatie die nodig is voor andere ontwikkelingen in Almere Centrum Weerwater waarover later pas besloten wordt. Zo is onduidelijk hoe de gemeente natuurschade voorkomt aan het Vroege Vogelbos. Die duidelijkheid moet er zijn voordat er een besluit genomen wordt.

reacties (4)

 • Almeerder

   

  Bij de eerste zin gaat het al mis. De gemeenteraad maakt het niks uit wat er in het rapport staat. Voor stemmen doen ze toch wel, ongeacht wat er in de stukken staat. Alles moet wijken voor een woonwijk in het groene hart van Almere.

  reageer
 • Karel

   

  Eerst maar eens zien of de gemeenteraad capabel genoeg is! En is er inzage in dat rapport?

  reageer
 • Hannes

   

  Nu de totale financiële onderbouwing!! En dat is nog ver te zoeken; wat betreft de inschrijvingen voor een waardig resultaat!! Allemaal ten kosten voor een doorgedramde woonwijk!! En de Floriade voor een halfjaar op zich in 2022 is maar bijzaak!! En dat allemaal besloten door een zwalkende gemeenteraad!!

  reageer
 • Willem

   

  Wees blij dat deze gemeente heeft nagedacht over de periode NA de floriade, in tegenstelling tot voorgaande gemeentes. Op deze manier zullen de verliezen beperkt blijven of zelfs helemaal uitblijven. Ten minste een gemeente die vooruit denkt. Ja, er komt na afloop een woonwijk. En? Pampus wordt in de toekomst ook een woonwijk, Oosterwold nu al. Deze groeimogelijkheden waren al bedacht in de allereerste plannen bij de ontwikkeling van Almere.

 • Wiebe

   

  Nou, het gebruikelijke geloei dat het allemaal geldverspillilng is en dat de 'Flopriade' geannuleerd moet worden kan weer losbarsten.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert