Werk aan Lage Vaart duurt langer door 'keiharde' ondergrond

DRONTEN
De werkzaamheden aan de Lage Vaart bij Dronten lopen uit. Voor de aanleg van een nieuwe brug moeten er palen in de bodem van de vaart worden geslagen. Maar volgens de provincie is de ondergrond 'keihard' en breken palen daardoor af.

De provincie denkt tot het eerste weekend van volgende maand nodig te hebben om de palen goed aan te brengen. Dit betekent dat schippers langer om moeten varen via de Hoge Vaart en de Larservaart.

De nieuwe brug die bij Dronten wordt gebouwd is nodig voor de nieuwe Overijsselseweg die naast de huidige Dronterringweg komt te lopen.

Foto: Google Maps

reacties (4)

 • Jonge Drontenaar

   

  Volgens kaarten van de gemeente zou bij de nieuwe aanbouw van ons huis op 2 meter al zand zitten...dat werd 5 meter.. Iedere Drontenaar weet dat door de havenkom een oude rivier bedding loopt: heien tot circa 20 meter.. En toen werd de Knip gebouwd. Daar knipte het heiwerk al bijna het hele budget voor de Knip weg. Geen brug voor auto's en fietsen... daardoor zou het budget teveel worden overschreden Dat ze dan zo slecht voorbereid zijn voor de brug over de lage Vaart.... hahahahaha . Hopenlijk heeft onze gemeente de opdracht zo opgesteld dat het de verantwoordelijkheid is van de bouwer en dat deze bouwer niet de bal terugkaatst en zegt: jullie hebben ons verkeerde grondkaarten verstrekt dus de meerkosten zijn voor de gemeente Dronten

  reageer
 • Tachtig jarige.

   

  Ik woon al 57 jaar in Dronten, eerst in oud Dronten waar nu de vetverwerker is. Toen de huidige brug gebouwd is, naast de brug in aanbouw kwam men de harde lagen ook al tegen en gingen de heipalen ook al stuk. Dus wat het zijn het nu, een stelletje prutsers !!

  reageer
 • Deetje

   

  Echt dit was zo voorspelbaar. Je weet toch dat die grond hard is zucht en tuurlijk loopt het uit grappig dat iedereen dit al voorspeld had. Vorig jaar ellende met de sluizen nu dit weer dus weer weken niet kunnen varen. Lang leve de watersport provincie

  reageer
 • Sondering

   

  Wat een amateurs. Een te harde ondergrond. Zijn er geen sonderingen gemaakt. Dan weet je wat je tegenkomt.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert