Bewoonster schimmelhuis wil andere woning

ALMERE
Margaret Kuyp uit Almere wil haar huurhuis met schimmel op de vloeren en muren verruilen voor een andere woning. Na afgelopen weekend op kosten van woningstichting Goede Stede in een hotel te hebben gelogeerd, koos zij ervoor terug naar huis te gaan. Maar inmiddels wil ze daar zo snel mogelijk definitief weg.  

'Verblijf in hotel geen oplossing'
Kuyp kreeg maandag van Goede Stede te horen dat ze een week langer op kosten van de woningstichting in een hotel mocht verblijven. Als alternatief werd haar 550 euro aangeboden ter compensatie voor het verlies aan woongenot. Omdat ze niet langer in het hotel wil blijven, koos ze voor het laatste. Daar heeft ze nu spijt van. 

"Het Bastionhotel was geen oplossing want ik moet deze week meerdere keren naar het Flevoziekenhuis. Die afstand is te ver om met mijn scootmobiel heen en weer te kunnen afleggen. En ik moet ook steeds mensen in mijn huis binnenlaten voor de werkzaamheden. Maar hier blijven gaat met mijn gezondheid ook gewoon ook niet. Vandaag bleek dat de keukenmuur eruit zal moeten en inmiddels staan er drie apparaten te loeien om het huis droog te krijgen. Geen idee hoe lang dit nog gaat duren allemaal." De SP in Almere, die zich het lot van de bewoonster aantrekt, gaat een nieuw gesprek met Goede Stede aanvragen. Ook Brigitte Göbel van die partij denkt dat een andere woning het beste is.

'Ook huurder heeft verplichtingen' 
In een reactie bevestigt een woordvoerder van de woningstichting dat er maandagochtend een gesprek is geweest met de bewoonster. Daarin zijn afspraken gemaakt over het oplossen van het probleem en wat er van de bewoonster wordt verwacht. "Je hebt rechten maar ook plichten als huurder. Ik dacht dat we eruit waren met elkaar. De afspraken zijn ook schriftelijk bevestigd. De wens om te verhuizen naar een andere woning is mij niet bekend."

reacties (3)

 • Poe

   

  Eerst moet er wat aan gedaan worden, dan wil mevrouw een hotel, dan toch weer niet, nu doet men er wat aan wil mevrouw een ander huis..geen pijl op te trekken..

  reageer
 • Tja

   

  Tja. Sommige mensen denken dat het zo makkelijk gaat. Wel de € 550,- compensatie aannemen en vervolgens toch liever een ander huis. Duidelijk iemand die niet weet wat ze wilt. En dan maar verwachten dat iedereen om je heen Met jouw wispelturigheid mee beweegt. En als dat niet gebeurt dan maar via de pers om alsnog je gelijk te halen. Het is een vervelende situatie waar mevrouw in zit. Maar de corporatie heeft oplossing geboden voor ander verblijf en/of compensatie voor de overlast. Straks eist ze nog behalve een nieuw huis een volledig nieuwe inrichting en verhuiskostenvergoeding.

 • almeertje

   

  gewoon een andere woning. Het probleem zoals ik het hoor. Keuken muur moet er nog uit. Er staan 3 apparaten te loeien. Komt niet snel goed. Heel veel sterkte. En inderdaad neem voortaan iemand mee. Die mee luisterd naar het gesprek. En denk vaker na voordat je snel tekent en beslist.

  reageer
 • Hannes

   

  Hopelijk is dit debacle voor 2022 opgelost!

 • Troostmeisje

   

  Ik liet de dame nog weten in een reactie: neem voor dat gesprek een getuige mee, je zoon of een ander die niet zo direct emotioneel betrokken is. Nu gaat de politiek zich er ook nog eens mee bemoeien i.p.v dat zij, de SP, eerder haar nek had uitgestoken voor al die andere huurders die belazerd worden. Het is immers en oud bestaand probleem dat van geen ophouden wil weten? De vraag is nu , wat gaan zij de SP er's voor die andere gedupeerden doen?

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert