Veluwedreef valt opnieuw op qua snelheidsovertredingen

ALMERE
Van de vaste flitspalen in Flevoland, zijn het opnieuw de palen langs de Veluwedreef in Almere die het vaakst af gaan. Dat blijkt uit nieuwe cijfers over de eerste vier maanden van dit jaar. 

Van de 18.000 snelheidsovertredingen bij de vaste flitspalen in Flevoland, werd er 13.000 keer te hard gereden op de Veluwedreef. Het aantal overtredingen bij verkeerslichten lag een stuk lager. Dat waren er 618, waarvan de meeste op de N305 in Zeewolde. 

Naast de Veluwedreef, staan er vaste, digitale flitspalen op de Buitenring en Hogering in Almere en de N305 en Gooiseweg in Zeewolde.

reacties (10)

 • Rob

   

  Ik had er laatst ook weer eens 1tje paar km te hard ik weet dat ze er staan en toch een paar km te hard

  reageer
 • bromsnor

   

  Op de 305 zijn pas nog twee mensen om gekomen. Cameras zijn niet genoeg.

  reageer
 • JAB

   

  Dan zijn de verkeerslichten ZEKER stuk. Normaal gaan ze namelijk eerst van groen naar oranje en daarna pas naar rood. Dus of je zit niet op te letten maar te suffen, of de lichten zijn defesct. 60

  reageer
 • Mathilene Goedhart

   

  Vooral na 00.30 is het niet te doen met die flits palen. Ik kom regelmatig na middernacht van mijn werk. De weg is dan uitgestorven en ik rijd netjes 50 km per uur. Vooral bij de Isadora Duncan weg, maar ook bij de Hagevoortdreef springt het licht dan plotseling op rood waardoor je keihard moet remmen om niet geflitst te worden. Om dan luttele secondes later weer op groen te springen. De lichten staan niet goed afgesteld, vooral niet als er weinig verkeer is en zijn zéér irritant. Ik begrijp dat er maatregelen zijn getroffen indertijd want er waren teveel ernstige ongelukken, maar er mag echt opnieuw naar gekeken worden.

  reageer
 • Faerie

   

  Rick, helaas voor jou klopt het wel wat Johan zegt. Als je 60 rijdt is er doorstroom, niet bij 50. Dat is ook zo op bijvoorbeeld de Stedendreef. Ben het dus eens met Cora en Jan, trek de snelheid op tot 60. Dat zal niet zorgen voor extra onveiligheid, maar wel voor een betere doorstroom. Ik denk zelfs dat het aantal kopstaartbotsingen daar dan ook zullen verminderen.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Cora

   

  Zou een 70km grens niet een veel betere doorstroom van verkeer garanderen? En minder energie, en minder vervuiling? Juist dat remmen, stilstaan en weer optrekken veroorzaakt vervuiling en vertraging.

  reageer
 • Jan Bekker

   

  Misschien moet de toegestane snelheid op de Veluwedreef wat worden verhoogd. Ook beter voor het milieu.

  reageer
 • LvE

   

  Of je rijdt net iets onder de 50 en je kunt ook rustig doorrijden.

  reageer
 • Rick

   

  Misschien wordt het tijd voor weer eens een paar rijlessen om te leren beter de rem te gebruiken en beter verkeersinzicht te krijgen!

  reageer
 • johan54

   

  verkeerslichten staan bewust zo afgesteld. Bij 50 kun je stoppen bij elk licht, bij 60 en even in de ankers kun je doorrijden. Wordt tijd dat Almere aangeklaagd wordt voor milieudelict want daar zorgen de afgestelde verkeerslichten wel voor. stoppen optrekken, stoppen optrekken en lang wachten voor een rood lampje zorgt echt wel voor een aardige (onnodige) milieuschade. 9 minuten van Parkwijk naar de A6 (veluwedreef) en vervolgens in 12 minuten naar Huizen. Oorzaak verkeerslichten die niet correct zijn/worden afgesteld. Bewuste keuze om de gemeentekas te spekken. Het is mij gelukt om ruim een jaar lang zonder boetes over de veluwedreef te rijden (4 keer per dag) Dank aan cruisecontrol

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert