Politie zoekt getuigen in zaak vermoorde Esther Paul

FLEVOLAND
De politie zoekt getuigen die Esther Paul uit Almere na 17.00 uur op 29 april nog hebben gezien. De 43-jarige vrouw is die dag voor het laatst in leven gezien. De volgende dag werd zij door fietsers op de Harderdijk dood in het Veluwemeer gevonden. De politie gaat ervan uit dat zij op een andere locatie om het leven is gebracht.

De politie vroeg dinsdagavond in het programma Opsporing Verzocht aandacht voor de zaak. Paul zat sinds woensdag 26 april ondergedoken op camping Riviera Beach in Biddinghuizen, acht kilometer vanaf de plek waar haar lichaam is gevonden. De politie wil weten of iemand haar nog in de buurt van het chalet of elders op de camping heeft gezien, al dan niet in het gezelschap van anderen. Ook is nog onduidelijk waarom zij zich bedreigd voelde.

Spullen uit het chalet verdwenen
Opmerkelijk is verder dat een aantal spullen van de vrouw niet is teruggevonden. Zo had zij een koffer meegenomen van het merk Riviera Maison, maar die lag niet meer in het chalet. Ook zijn de plastic tassen van de Spar-supermarkt waarmee ze die zaterdag boodschappen heeft gedaan niet teruggevonden.

De politie heeft in deze zaak nog geen aanhoudingen verricht en houdt alle opties nog open. Paul is jaren geleden veroordeeld geweest voor betrokkenheid bij witwassen en was sinds 2014 weer vrij. De politie bekijkt of haar verleden een rol heeft gespeeld bij haar dood.

reacties (0)

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert