CDA wil ouderen vervoeren in golfkarretjes

LELYSTAD
Als het aan het CDA in Lelystad ligt, rijden er binnenkort golf- of elektrokarren door de provinciehoofdstad om ouderen mee te vervoeren. Dat vervoer moet dan door vrijwilligers geregeld en uitgevoerd worden. Het CDA vroeg dinsdag tijdens de gemeenteraadsvergadering om een startsubsidie om het project mogelijk te maken. 

Volgens het CDA is er een groeiende behoefte aan dit soort vervoer, omdat er steeds meer ouderen komen. Volgens de partij wordt er al succesvol gebruik van gemaakt in steden als Utrecht en Vlaardingen. Daarom wil de partij het ook in Lelystad uitproberen.

Volgende week wordt duidelijk of de startsubsidie er komt en hoe groot die wordt. Dan behandelt de gemeenteraad in Lelystad ruim 35 moties en amendementen. Die zijn ingediend om het beleid, zoals het college van b en w dat voor het komend jaar voorstelt, te wijzigen of om nieuw dingen te doen waaraan het college niet heeft gedacht.

reacties (12)

 • Claartje

   

  Walgelijk idee en stigmatiserend voor ouderen! En ja hoor, het moet weer van vrijwilligers komen. Ouderen mogen niet te veel kosten in onze maatschappij. Stelletje lastpakken, dat zijn ze!

  reageer
 • Jos

   

  Het cda is echt de weg kwijt. Laten ze zich bezighouden met besturen en focussen op echt degelijk en goed openbaar vervoer. Dat heet besturen en stop met de doorgeschoten participatie wet. Goed vervoer zorgt voor banen en je bent niet afhankelijk van vrijwilligers. Ik zie dit als weer een luchtballon van een partij ver van de werkelijkheid.

  reageer
 • Piet

   

  Op een golfbaan of ander privéterrein zijn die karretjes geen probleem, maar op de openbare weg zijn ze totaal onveilig. Ze zijn veel te breed voor de smalle fietspaden en voetpaden, dus moeten ze dan op de dreef tussen de auto's rijden. Maar 60Km/uur kunnen golfkarretjes vast niet bereiken, dus dan krijg je opstoppingen en gevaarlijke inhaalmanoeuvres van automobilisten.

  reageer
 • Focus

   

  Whaha vrijwilligers? Net zoals de buurtbus CDA? Nou succes ermee. Het mag weer niets kosten. Hiermee hebben jullie je gediskwalificeerd. Totaal geen idee om het vervoer OV en overig vervoer gewoon op een goede wijze te regelen.

  reageer
 • Jantje

   

  Aan vriendendienstvervoer doorvrijwilligers hoeft geen belastinggeld te worden verspild, want dan ben je bezig met oneerlijke concurrentie t,o,v. mensen die hun boterham verdienen met vervoer.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • vrijwilligers maken de maatschappij kapot als ze dit soort werk ook al gaan doen,zie ook de buurtbus die in Lelystad rijd dit hoort gewoon betaald werk te zijn. alle lof voor vrijwilligers die hand en spandiensten verrichten bij bv ouderen thuis,maar blijf van betaalde banen af.

  reageer
 • Maria

   

  goed plan . Ben benieuwd naar de uitvoering kosten enz. Voor heel veel ouderen zou het een uitkomst zijn want:"Bij de bushalte in Gorsbrug kun je als slecht ter been zijnde, geen kant op Want je moet een trap op als je richting Atolwijk wilt (met een rollator of een koffer niet te doen) Naar Palazzo kun je niet meer met de bus komen er gaat volgens mij maar 1 x per dag een bus . (of je moet onder de doorgang naar de andere kant om met bus 148 weer naar het centrum)

  reageer
 • palazzo 6x per dag

 • Stevie

   

  Uit de participatiewet natuurlijk. Vrijwliigers zijn niets anders als bijstandsgerechtigden en taakgestraften.. Mooi initiatief overigens, alleen de belofte dat 'vrijwllligers geen betaalde banen mogen verdringen is een wassen neus. ''The Shawshank Redemption' weleens gezien toevallig ?

 • .\/\/.

   

  "Dat vervoer moet dan door vrijwilligers geregeld en uitgevoerd worden." - nou, de leden van het CDA hebben nog werk aan de winkel dan. Waar komt toch die dwangmatige neiging tot bedeling vandaan?

  reageer
 • Marco

   

  Leuk, maar waarom alleen voor de ouderen? Voor moeders met kinderen ook handig om overal te komen.

  reageer
 • Thomas

   

  In Utrecht rijden geen golfkarretjes meer. Dat was een prestige project van Groenlinks destijds, maar men streek de paar miljoen startsubsidie op, maakte het bedrijf leeg door de spullen door te sluizen en lieten het daarna failliet gaan.

  reageer
 • Barbara

   

  Vraag me af als dit vervoer specifiek als service voor de oudere is bestemd of de veiligheid ook geborgen is wanneer je als grijsmuis zitting neemt in zo'n open kar waar de kou en regenbuien ook makkelijk mee kunnen reizen. Kan de rollator ook mee? Rijdt de kar over fietspaden of autowegen? Heeft vrijwilliger verstand van verkeerszaken als vervoerder? Kan men een verzekering afsluiten tegen opgelopen kneuzingen bij aanrijdingen?

  reageer
 • Barbara

   

  Hoop dat overige deze reacties onder ogen komen. Geef je stem dus niet aan dit absurde idee.

 • JvdE

   

  In andere steden is dit meestal een initiatief van een organisatie die ondersteuning/zorg levert. In Lelystad bestaat er al vrijwilligersvervoer, de Opstap. Ook is er de Regiotaxi. En dan is er natuurlijk ook nog het reguliere vervoer. Kan dat niet nog wat beter aansluiten op de behoefte?

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert