Opruimen asbest rond voormalig PTT-huisje moet 1 juni beginnen

LELYSTAD
Het opruimen van het asbest dat in de buurt van een voormalig PTT-huisje in Lelystad-Haven terecht is gekomen, moet uiterlijk donderdag 1 juni zijn begonnen. Dat heeft de gemeente dinsdag met de eigenaar afgesproken. De eigenaar heeft dan nog anderhalve week de tijd om alles weg te halen.

In het huisje woedde vorige week een grote brand. Omdat daarbij asbest vrij kwam, is de directe omgeving afgezet met hekken. Ook een nabijgelegen bushalte kan voorlopig niet worden gebruikt.

Het huisje was vroeger in gebruik als telefooncentrale. Sinds twintig jaar is het eigendom van een jachthaven in Lelystad. Het is niet bekend waarvoor het werd gebruikt. Ook over de oorzaak van de brand is nog niks bekend.

reacties (1)

 • van de Kuijt

   

  Wat is echter het verspreidings gebied van de asbest wat is meegevoerd door de rook (primaire emissie) en en het gevolg als deze deeltjes worden kapotgereden door auto en gelopen door voetgangers ( secundaire emissie? Is dit daadwerkelijk goed onderzocht en de gevolgen hiervan voor de volksgezondheid op lange termijn? Gemeente neemt deze taak niet erg serieus

  reageer
 • Henk

   

  Eerst stel je een aantal (naar mijn mening) terechte vragen. Jammer dat je dan afsluit met "Gemeente neemt deze taak niet erg serieus". Op basis van welke informatie kom je tot deze conclusie? Wie zegt dat het gestelde niet al lang is onderzocht? Jammer dat het zo kort door de bocht moet!

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert