Weer medewerkers buurtpreventie bedreigd in Muziekwijk

ALMERE
Een 16-jarige jongen uit Almere is dinsdagavond opgepakt, omdat hij in Muziekwijk medewerkers van buurtpreventie zou hebben bedreigd. Dat gebeurde rond 20:30 uur, in de buurt van het station.

De aangehouden Almeerder maakte deel uit van een groepje jongeren. Hij kon na een zoektocht in de Borodinstraat worden gearresteerd.

Eerder deze maand werden bij station Muziekwijk medewerkers van buurtpreventie mishandeld. Daarvoor werden vijf jongeren opgepakt. 

reacties (6)

 • Reinhold

   

  De overheid heeft geen interesse in de jeugd , ook niet aan hun opvoeding. Ze hebben alleen ogen voor hun inkomsten en machtsspel. En zorgen voor meer chaos om culturen bij elkaar te schuiven

  reageer
 • Gmania

   

  Klagen heeft geen zin. Ook dit ik gewoon weer duidelijk bewijs dat onze kinderen familieleden en vrouwen niet veilig zijn op straat. De gemeente / regering heeft duidelijk totaal geen grip op de situatie. Jongeren hebben totaal het respect voor anderen verloren. Oplossing ligt in ons onderwijs, cultuurtrots, en anders gewoon dienstplicht weer aanschaffen. Laat de verwenden maar een weten wat discipline is!

  reageer
 • Karel

   

  Het gaat weer lekker in Almere. Het toverwoord is: goede handhaving en waar nodig lik-op-stuk-beleid. Maar dat zal wel te veel gevraagd zijn.

  reageer
 • Ed Molenaar

   

  Die 16 jarige krijgt toch nooit meer van zijn leven in de westerse wereld een baan? Wie neemt iemand aan die veroordeeld is voor (minimaal) bedreiging? Of kan hij op het stadhuis werken, afdeling kunst&cultuur?

  reageer
 • guus

   

  APV wijzigen. Kijk welke partijen dit steunen en hoe hoog dat op de prioriteitenlijst staat: stem op die partij bij de gemeenteraad verkiezingen van volgend jaar.

  reageer
 • .\/\/.

   

  Waarom moet de APV gewijzigd worden? Bedreiging is al strafbaar toch?

 • laat alle reacties zien
 • Flevoburger

   

  Zolang de overheid / gerechtelijke macht blijft vasthouden aan het theedrink - bureau Halt beleid zullen dit soort zaken alleen maar toenemen.

  reageer
 • .\/\/.

   

  Hoe rijm je dit met de statistieken die aantonen dat de criminaliteit al jaren daalt?

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert