Schade in winkels door breuk in sprinklerinstallatie

DRONTEN
Bij twee winkels in winkelcentrum Suydersee in Dronten is woensdag schade ontstaan door een breuk in een slang van de sprinklerinstallatie. Bij boekhandel Bruna en Sandwichbar 68 kwam hierdoor water naar beneden. In verband daarmee zijn de winkels woensdag de rest van de dag gesloten.

Volgens de bedrijfsleider van de Bruna bleef het water zo'n anderhalf uur stromen. Pas daarna zou de brandweer de toevoer hebben afgesloten. Op de vloer van de Bruna stond op dat moment al zo'n 5 cm water.

Schade vooral groot bij Sandwichbar
De meeste boeken en tijdschriften in de Bruna zijn niet beschadigd geraakt. Wel zijn de kassa's uitgevallen en zijn alle wenskaarten drijfnat geworden. Bij de Sandwichbar daarentegen lijkt de schade groot. Veel apparatuur stond pal onder de plek waar het water vandaan kwam. Waaronder spitten met vlees, de oven, kassa, vitrine en lampen. De eigenaar had bijna een bestelling van ruim 600 broodjes af, toen de vele liters water het pand in stroomden. Hij verwacht ze thuis alsnog te kunnen beleggen. 

Brandweer moest lang zoeken
Een woordvoerder van de brandweer bevestigt dat het water ruim een uur lang heeft kunnen stromen. Volgens haar begon het incident als een automatische brandmelding. Eenmaal bij de winkels aangekomen, bleek er sprake van lekkage te zijn.

De brandweer heeft toen eerst de gewone waterleiding afgesloten, maar dat bleek geen oplossing te zijn. Brandweerlieden zijn toen op onderzoek uitgegaan. De lekkende kop van de sprinklerinstallatie bleek te zijn weggebouwd achter een afzuiginstallatie. Volgens de brandweer was deze aanpassing niet in de plattegronden van de winkels verwerkt. 

Hemelvaartsdag valt in het water
Personeel van de Bruna denkt in ieder geval de hele donderdag nodig te hebben om de winkel weer toonbaar te maken. ,,Ik wilde eigenlijk met Hemelvaart van de zon gaan genieten, maar helaas zit dat er niet in'', aldus een medewerker. 


 

reacties (2)

 • Jeroen

   

  Lekker brandweer..... de waterleiding afsluiten. Misschien de schade op de brandweer verhalen.

  reageer
 • Sn

   

  Wat kan de brandweer er aan doen dat dr leidingen niet op de juiste plek liggen en dus moeilijk vindbaar zijn?

 • lekker makkelijk

   

  ik zou zeggen meld je aan Jeroen, ze zoeken nog mensen die alles beter weten......

 • Schaapjes

   

  Ik neem aan dat de verzekering wel betaald die eisen immers een sprinkler

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert