Celstraffen geëist voor dealen cocaïne en heroïne

FLEVOLAND
Een 36-jarige Emmeloorder moet van de officier van justitie achttien maanden de cel in voor het dealen van drugs in Noordoostpolder en op Urk. Hij moet ook de helft van de illegaal verkregen inkomsten terugbetalen, zei de officier woensdag in de Lelystadse rechtbank. Dat komt neer op zo'n 50.000 euro. De andere 50.000 euro moet een 21-jarige Almeerder ophoesten. Die hoorde daarnaast ook nog eens een jaar cel tegen zich eisen.

Het duo dealde volgens het Openbaar Ministerie van januari 2015 tot oktober van dat jaar op grote schaal cocaïne en heroïne. De twee ontkennen dat. De Emmeloorder werd aangehouden toen hij volgens agenten net een tas had gedropt in de bosjes, met daarin heel veel zakjes coke en heroïne. In zijn garagebox werd een lijst met namen van klanten gevonden inclusief de bedragen die ze nog moesten betalen. Die namen kwamen overeen met de namen op een lijst die bij de Almeerder werd gevonden toen hij werd aangehouden.

Verschillende klanten vertelden de politie ook dat de Emmeloorder –die bekend stond als Scarface- en zijn vriend inderdaad dealers zijn. De Emmeloorder zou ook nog een verboden wapen hebben gehad in zijn garagebox. Het wapen zat volgens hem per ongeluk in een auto die hij kocht in Duitsland. De Almeerder maakte zich volgens de officier naast het dealen van drugs ook nog schuldig aan heling van gestolen traveller cheques en een poging tot inbraak in een woning aan de IJszeestraat in Emmeloord. De rechtbank doet over twee weken uitspraak. 
 

reacties (1)

  • Uk

     

    Je zal maar advocaat zijn en de smoesjes van deze heren moeten verdedigen

    reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert