File op A6 richting het noorden opgelost

FLEVOLAND
De file op de A6 richting het noorden is opgelost. Door een ongeluk stond het verkeer tussen Lelystad Noord en de Ketelbrug op het hoogtepunt van de file ruim een anderhalf uur vast. De rechterrijstrook was enige tijd dicht. 

Volgens de VID maakten de mensen in de file er het beste van door bloemen te plukken in de berm. 

 


reacties (10)

 • JanB

   

  Dit heeft niet te maken met waarnemen of kijken Dick, dit heeft te maken met kennis van de bouw van een jacht en bovenal ook de constructie van de brug. Want de mensen zien maar een topje van de mast boven de brug uitsteken maar vergeten gemakshalve dat er onder het vaste gedeelte van de brug betonnen kokers lopen van zo'n 3 meter doorsnee en onder de klep zullen de stalen liggers toch minstens een meter dik zijn. En daarmee ligt de doorvaarhoogte ergens tussen zeker 1,5 bij de klep en 3,5 meter op het hoogste punt vd brug ónder het brugdek.

  reageer
 • Dick

   

  Als jij een zeiljacht zou hebben en je kon maar twee keer per dag door de Ketelbrug dan zou je wel anders piepen. En dan wat anders, bij 95% van de zeiljachten kan de mast niet eens "zo maar even" gestreken worden. Die kun je dus ook niet met gestreken mast in de haven hebben zien liggen. Maar deze opmerking bevestigt mijn vermoeden eens te meer, waarnemen (is iets anders als kijken) wordt in Nederland nauwelijks gedaan. Want als je goed had waargenomen had je deze reactie niet geschreven.

  reageer
 • Frenky

   

  Wat moet al die auto's daar doen. Weghalen die brug. Hoeven de boten tenminste niet steeds een half uur te wachten voor hij open gaat.

  reageer
 • Knielus

   

  Inderdaad. Duizenden auto's om net voor 1 uur aan beide zijden van de brug voor wat jachtjes.

  reageer
 • Sjaak

   

  Gelukkig had ik geen last van de file en kom ik op tijd om afspraken te komen.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Lely

   

  Kijk, en dat heeft dus niets met een ongeval te maken.......

  reageer
 • Jan

   

  Net wat je onzin vind. Mensen moeten idd die telefoon niet gebruiken als ze autorijden. Maar dat een brug ieder half uur open gaat voor pleziervaart, vind ik belachelijk. Vooral omdat je maar een topje van de mast ziet. In de havens liggen de masten ook plat. Dus kan dat daar ook om de brug te paseren. Dus vastlassen die brug. Dat zal een hoop ellende besparen voor de weggebruikers

  reageer
 • Lely

   

  Wat een onzin! De grootste ongelukkenveroorzaker is nog altijd de mens zelf...... heeft de brug niets mee te maken.

  reageer
 • Jan

   

  Brug vastlassen. File ongelukken veroorzaker is dan opgelost. Ieder half uur gaat hij open, belachelijk gewoon.

  reageer
 • Schaapjes

   

  Waarom.blijft al dat volk niet lekker in huis. Of zou het zijn dat wij op Urk al dat moois bij de deur hebben dat ik nooit weg hoef op zulke dagen? Lekker in de tuin

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert